Eneste nordmann i kvart'n

Hassan El Fakiri er eneste nordmann i Champions League-kvartfinalene.

(Dagbladet.no): Hassan El Fakiri kom aldri på banen da Monaco slo Lokomotiv Moskva 1-0 i dag og tok seg til kvartfinalen. Men Oslo-gutten kan i alle fall slå fast at han er eneste nordmann som fortsatt «lever» i årets Champions League.

Ole Gunnar Solskjærs Manchester United og Bjørn Tore Kvarmes Real Sociedad forsvant i går. Men Hassans Monaco klarte altså oppgaven i dag.

Men laget fra fyrstedømmet måtte kjempe lenge, og det mot ti mann. Gjestene fra Moskva ble redusert med én mann da kaptein Dmitry Loskov fikk sitt andre gule på få minutter.

Spissen Dado Prso kunne gitt Monaco føringen i første omgang, men satte straffesparket i stanga. Det var derfor ekstra deilig for kroaten å rette opp den missen med matchvinneren etter hvilen.

- Lokomotiv var et tøft lag å slå, selv med ti mann. De peset oss helt til siste slutt, sier Monaco-trener Didier Deschamps til fransk TV.

- Hadde vi scoret tidligere, kunne det kanskje blitt enklere. Men dette er et ungt lag, og det at vi har tatt oss til kvartfinalen er fantastisk for dem.

Frankrike har to lag i kvartfinalene. Lyon slo ut Real Sociedad tirsdag.

- Nå kan vi bare drømme om fortsettelsen. To kamper til på dette nivået er en bonus for oss, sier Deschamps.

MATCHVINNER:</B> Dado Prso sikret kvartfinale. Foto: Scanpix/Reuters