<strong>UTE:</strong> Daniele de Rossi og Iaquinti går deppende av banen. Foto:  REUTERS/Kim Kyung-Hoon
UTE: Daniele de Rossi og Iaquinti går deppende av banen. Foto: REUTERS/Kim Kyung-Hoon Vis mer

- Eneste trøst er at Frankrike var verre

Steinar Nilsen om Italias VM-exit. Heggelund raser over laguttakene til Lippi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Italia er ute av VM etter å ha tapt 3-2 mot Slovakia i en rysare av en vinn eller forsvinn-kamp.

- Det er jo litt typisk Italia å være i denne situasjonen. Det virker som de tar det pent og pyntelig i starten og så går det som regel bra til slutt, sa Per Jarle Heggelund da Dagbladet snakket med han tidligere i dag.

Men bra gikk det altså ikke.

- Tragedie, er Steinar Nilsens første kommentar når Dagbladet ringer ham minutter etter kampslutt.

Lippi tok all skyld etter tapet, og mente at han ikke hadde forberedt spillerne godt nok psykolgisk til turneringen.

Nilsen spilte i Italia fra 1997 til 2001, og mener først og fremst at det var kvaliteten på spillergruppen som var Italias store problem i dette VM-sluttspillet.

<strong>GRÅT:</strong> Fabio Quagliarella går gråtende av banen. Foto: Scanpix
GRÅT: Fabio Quagliarella går gråtende av banen. Foto: Scanpix Vis mer

- De har mange svakheter. Lippi har tidligere bygd opp et defensivt solid lag, men til og med det var ikke godt nok i år, sier Nilsen til Dagbladet.

- De har rett og slett ikke samme spillere som Argentina og Brasil. Ingen matchvinnere, ingen Paolo Rossi som kan score målene når de trenger det.

- En så at Roberto Donadoni slet med å få de til å fungere, og Lippi har nok hatt de samme problemene, mener Nilsen.

- Hvordan blir reaksjonene i Italia nå? Blir det landesorg?

- Det er ikke langt unna. De kommer hjem til slakt. Pressen er nådeløs i italia. Den eneste trøsten er at Frankrike var like dårlig, hvis ikke verre, ler Nilsen.

Nøkkelspillere som Andrea Pirlo og Gianluigi Buffon har manglet gjennom store deler av mesterskapet for italia, men Nilsen mener ikke at det holder som unnskyldning.

Heggelund slakter laguttak Canal+-kommentator og Italia-ekspert, Per-Jarle Heggelund, mener Lippi gjør helt rett i å ta skylden. Han mener at Lippi har brukt helt feil spillere gjennom hele mesterskapet, og at det må ta noe av forklaringen.

<strong>VILL JUBEL:</strong> Slovakiske fans jubler ellevilt hjemme i Slovakia. Foto:AFP PHOTO/SAMUEL KUBANI
VILL JUBEL: Slovakiske fans jubler ellevilt hjemme i Slovakia. Foto:AFP PHOTO/SAMUEL KUBANI Vis mer

- At han bruker Gattuso, som bare er med som motivator og kompis for de andre, er en katastrofe. Han har vært så dårlig, sukker Heggelund når Dagbladet ringer for en kommentar etter kampslutt.

- Det føles som en begravelse, sier Heggelund.

Heggelund mener også at Italias mangel på lederskikkelser og playmakere ble avgjørende, men kommer ikke utenom laguttakene til Lippi.

- Daniele de Rossi hadde ikke et godt mesterskap. Han har skyld i tre av målene Italia slipper inn, og det ble jo avgjørende, raser Heggelund.

Heggelund sier han har hatt en dårlig følelse for mesterskapet siden jul.

- Det har vært så mye rot. Cassano som ikke ble med for eksempel. Nei, feelingen har vært feil helt fra begynnelsen.

- Italia har fremstått som nonner Heggelund retter også et spark mot norske eksperter som mente Daniele de Rossi filmet når han falt i sekstenmeteren og fikk straffe mot Paraguay.

<strong>FLERE ÅR I ITALIA:</strong> Steinar Nilsen har flere år bak seg i Italia. Foto: AP Photo/Carlo Fumagalli
FLERE ÅR I ITALIA: Steinar Nilsen har flere år bak seg i Italia. Foto: AP Photo/Carlo Fumagalli Vis mer

- I forhold til de andre kampene jeg har sett, Chile og Sveits og han slovakiske keeperen i dag. Italia har fremstått som nonner i forhold. Disse norske «ekspertene» slaktet De Rossi når han fikk straffe med drakten dratt bakfrem, også ser vi slike ting som i dag gli stille forbi.

- Jeg er ikke bitter, jeg bare påpeker det.

- Men, det er umulig å forsvare dette mesterskapet, det er bare så synd at de ikke engang er i nærheten. Jeg har gjentatt det for meg selv flere ganger de siste dagene: «Hvordan er det mulig å spille 1-1 mot New Zealand», sier Heggelund som skal ta et glass toscansk vin for å døyve smerten i kveld.

<strong>RASER OVER LAGUTTAK:</strong> Canal+ og Italia-ekspert, Per-Jarle Heggelund, mener at Lippi tok ut helt feil spillere til dette VM. Foto: Canal Plus
RASER OVER LAGUTTAK: Canal+ og Italia-ekspert, Per-Jarle Heggelund, mener at Lippi tok ut helt feil spillere til dette VM. Foto: Canal Plus Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer