Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eneste trøst: Hvis folk hjemme har kost seg med å se på skicross

- Resultatmessig bånn i bøtta, sier skuffet Gjefsen.

IKKE VIDERE: Det holdt ikke helt inn for Marte Høie Gjefsen i åttendedelsfinalene, tredjeplass holder ikke til avansement i skicross. Foto: SCANPIX/Maja Suslin / TT
IKKE VIDERE: Det holdt ikke helt inn for Marte Høie Gjefsen i åttendedelsfinalene, tredjeplass holder ikke til avansement i skicross. Foto: SCANPIX/Maja Suslin / TT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): 24-årige Marte Høie Gjefsen hadde store forventninger etter et bra seeding-løp i skicross i formiddag, men i åttendedelsfinalen lyktes hun dårlig.

Gjefsen havnet tidlig på etterskudd, og klarte aldri kjøre seg inn i kampen om avansement. Det er litt tungt å vite at så mange måneder med forberedelser er over på noen dårlige sekunder.

Havnet bakpå - Ja, jeg vet jeg har vært superbra forberedt, men det er en del av skicross dette at det bare er en sjanse, sier hun til Dagbladet.

- Jeg hadde egentlig en ganske grei start, men så ble det litt nærkontakt og jeg ble liggende som nummer tre. Da var det litt vanskelig å kjøre forbi, jeg prøvde et par steder, men jeg klarer liksom ikke å kjøre mitt eget løp når jeg blir liggende så langt bak. Nederst tenkte jeg at det bare var å gi full gass, men da var de for langt foran, sier Gjefsen.

- Blir du stresset av å havne bakpå?

- Jeg blir egentlig ikke stresset av det, men jeg må bare trene mer på det. Ha flere erfaringer med det. Jeg var veldig fornøyd med hodet mitt i dag, jeg var der jeg ville være og følte meg sterk, og visste at det ikke ville hindre meg, sier 24-åringen.

God reklame for skicross Skicross-øvelsen ble preget av mye dramatikk også i dag, men som på herresiden uteble den norske suksessen.

Marte Høie Gjefsen håper i det minste at folk hjemme har fått øynene opp for sporten - igjen.

- Ja, resultatmessig er det jo bånn i bøtta, men jeg håper folk hjemme har kost seg med å se skicross, for det blir alltid god underholdning av det, sier hun.

- Det er spektakulære forbikjøringer og alt det der, så jeg håper folk hjemme har lyst til å følge med videre. Så får vi utøverne bare «steppe det opp», sier Gjefsen, som reiser hjem i morgen.

Gullet gikk til slutt til Marielle Thompson fra Canada, som vant foran lagvenninnen Kelsey Serwa og svenske Anna Holmlund.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!