- Enga berger plassen

ULLEVAAL (Dagbladet): De innleide VIF-spillerne Morten Pedersen (27) og Børge Hernes (22) er sikre på at Vålerenga ikke rykker ned fra Tippeligaen.

De to utleide RBK-erne startet på benken for sin nye klubb, men kom innpå og rakk å markere at de er spillere med holdninger som vil komme godt med i Vålerenga.

Til tross for stortapet mot Liverpool mener begge at Vålerenga-laget har kvaliteter nok til å unngå nedrykk.

- Førsteinntrykket er veldig bra: Vålerenga har definitivt mange gode spillere, og sammen skal vi sørge for at klubben berger plassen i Tippeligaen, forsikrer Morten Pedersen.

- Vålerenga har vært veldig uheldig i de siste kampene. Det er så lite som skal til for å snu dette, mener Børge Hernes.

Begge håper å tilføre økt intensitet på treningene og er veldig sugne på å vise seg fram i VIF-trøya.

Dårlig start

- Vi er kommet hit for å vise at vi holder mål i Tippeligaen, sier Morten Pedersen.

Hernes kom inn for en småskadet Joachim Walltin allerede etter 24 minutter og startet som høyreback.

- Spenningen i kroppen var stor. Etter hvert følte jeg at det gikk bra, sier Hernes.

Han fikk også prøve seg som ensom spiss i 4- 5- 1-formasjon, men kom ikke til de store sjansene mot et defensivt sterkt Liverpool-lag.

- Hvor vil du helst spille?

- Vet faktisk ikke. Det er lettest å spille back, med hele spillet foran seg. Samtidig er det gøy å være med framover for å avgjøre kamper. Jeg spiller der Vålerenga trenger meg mest, sier Hernes.

På midten


Morten Pedersen har stort sett spilt venstre back de siste åra, men gikk rett inn på venstre indreløper da han fikk sin debut fra start i andre omgang.

- Det er på midten jeg helst vil spille, og jeg føler at jeg har noe å bidra med på den plassen, sier han.