Enga fikk på trynet

Vålerenga- Tromsø 1-3. John Carews redusering like før slutt var ingen trøst. Tapet mot Tromsø betyr at Vålerenga er et bånnlag - akkurat som i fjor. - Det virker som vi har vært med på dette før, sier Fredrik Kjølner til Dagbladet.

Og VIF-kapteinen trenger ikke gå veldig langt tilbake i historien. Etter tretten seriekamper i fjor sto Oslo-laget med 11 poeng. Status etter like mange runder i år er 14 poeng. Den gang kom Drillo og løftet Vålerenga ut av sumpa. Hva nå?

- Hardt arbeid og tro på det vi holder på med, sier trener Knut Arild Løberg. Bislett-debuten som VIF-sjef ble ikke helt som han hadde håpet.

I går jobbet de blåkledde det de kunne fram til Frode Fermann skjøt gjestene i ledelsen etter 29 minutter. Da så det ut som om både arbeidsmoralen og trua forsvant.

- Vi slår for mye langt uten at det er bevegelse, sier en frustert Pascal Simpson.

- Vi prøver å bruke ballen mer nå enn under Drillo, sier kaptein Kjølner.

- Føler du at dere klarer det?

- Nei, jeg gjør vel ikke det, sier VIF-kapteinen.

Carew fra start

Bjørn Arild Levernes ble sjuk tirsdag kveld. Det åpnet for John Carew fra start. I første omgang på venstre kant - etter hvilen som ensom spiss.

- I dag synes jeg vi spilte festfotball i begynnelsen, men plutselig sprekker det, sier Carew.

Skeid neste

- Carew var fresk i beina, og det var nettopp for å gi John litt overskudd at han hvilte sist, sier Løberg.

Tromsø imponerte på en usedvanlig grønn og jevn utgave av Bislett-matta. Vålerenga åpnet best, men Tryggvi Gudmundsson la på til 2-0 da han avsluttet et lærebok-angrep seks minutter før pause. I andre omgang nikket Olav Råstad inn 3-0 i sin tredje kamp fra start siden overgangen fra Harstad. Carew reduserte like før slutt etter en glitrende soloprestasjon, men da var det allerede for seint. Vålerenga var nok en gang ydmyket i sin egen lekegrind. Søndag kommer Skeid til Bislett.

- Den kampen er vi bare nødt til å vinne, sier Carew.