Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien

Enga sjokkerte Tromsø. Så fløy Gamst og Zahid i strupen på hverandre

Drama på Alfheim.

EFFEKTIVE: Vålerenga gikk ut raskt fra startblokken og banket inn fire mål før halvtimen var spilt mot Tromsø. Video: Fotball Media Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tromsø - Vålerenga 2-4 (0-4)

(Dagbladet): Vålerenga fikk en fantastisk start på kampen i Eliteserien mot Tromsø lørdag ettermiddag. Etter 25 minutter sto det 4-0.

Hjemmelaget løftet seg i andre omgang, og reduserte to ganger. Men fire mål ble for mye å hente inn. Vålerenga vant 4-2.

Glohett

På slutten av kampen oppsto det en glohet situasjon mellom Morten Gamst Pedersen og Ghayas Zahid. Tromsø-spiller Gamst siktet mot ballen med hodet, mens Zahid hadde et høyt bein, rett utenfor Vålerengas 16-meter.

Gamst ble liggende og vri seg i smerter i øyeblikket etterpå. Etter hvert fikk han reist seg - og gikk mot Zahid. Det endte med full krangel, der spillerne tok tak i hverandre.

Glosene haglet. Og Zahid ble belønnet med gult kort.

Årsbeste

Første omgang var årsbeste av gjestene fra Oslo, som er inne i en god periode. Jonatan Tollås Nation, Ghayas Zahid, Bård Finne og Mohammed Abdellaoue scoret målene.

- Tromsø var gode de første fem minuttene. Etterpå var det helt natta, sa - for anledningen - Eurosport-ekspert Bjørn Helge Riise.

Hjemmelaget var mer med på notene de siste 45 minuttene. Først reduserte Aron Sigurdarson, deretter Mikael Ingebrigtsen. Nærmere kom aldri Tromsø.

- Jeg er fornøyd med pausen og andre omgang, men misfornøyd med første omgang, sier Tromsø-trener Bård Flovik til Eurosport.

På godt og vondt

Vålerenga-sjef Ronny Deila oppsummerer kampen slik:

- Jeg synes du ser Vålerenga på godt og vondt. Den første halvtimen var det fantastisk fotball. Vi var veldig effektive. De hadde også sine sjanser. At det var 4-0 til pause, var kanskje litt for mye.

Han fortsetter:

- Vi viste også bunnivået vårt. Det er skuffende at vi slipper oss ned igjen. Det er noe vi må jobbe med over tid.

Hele Norges coronakart