FOLKEKONGEN: Kong Olav holder nyttårstalen 1979 i NRKs studio. Om tre år står en liten engelsk klubb i fare for å miste banen sin fordi det er 21 år siden kongens død. Hvorfor? Les den sprø historien her.Foto:  Bjørn Sigurdsøn, Scanpix
FOLKEKONGEN: Kong Olav holder nyttårstalen 1979 i NRKs studio. Om tre år står en liten engelsk klubb i fare for å miste banen sin fordi det er 21 år siden kongens død. Hvorfor? Les den sprø historien her.Foto: Bjørn Sigurdsøn, ScanpixVis mer

Engelsk 11. divisjonslag kan miste banen i 2012

Fordi det da er 21 år siden kong Olav V døde.

||| (Dagbladet.no): Den lille fotballklubben Comer Town FC, som spiller i Anglian Combination Premier Division - på det 11. nivået i det engelske ligasystemet- står i fare for å miste hjemmebanen Cabbell Park i 2012, skriver Norfolk Eastern Daily Press.

At dette har en sammenheng med bortgangen til den folkekjære norske kongen Olav V, høres jo helt skrudd ut.

Men så var den også merkelig, klausulen i avtalen som ga klubben rett til å bruke Cabbell Park. Folket i lille Cromer, snaut fire mil nord for Norwich, fikk nemlig banen i gave av Evelyn Bond-Cabbell i 1922, til minne om bysbarna som døde i første verdenskrig.

Men i leiekontrakten hadde hun presisert at avtalen ville gå ut 21 år etter at dronning Victorias sist gjenlevende arving døde.

Oldebarnet ønsker endringer
Nå viser det seg at dette ble Olav, som var oldebarnet til den legendariske dronningen. Og i 2012 er det 21 år siden han gikk bort i 1991.

Nå vurderer Evelyn Bond-Cabbells oldebarn, Benjamin Cabbell-Manners, om han skal kreve endringer i bruken av banen. Ifølge lokalavisa skal han ha et ønske om at Cabbell Park blir brukt til glede for flere av byens snaut 8000 innbyggere (per 2001, ifølge Wikipedia), slik han oppfatter at oldemoren ønsket det.

Han vil blant annet at Cromer Town FC skal samarbeide mer med ungdomsklubben Cromer Youth FC.

- Avtalen opphører 21 år etter kong Olavs død. Jeg kan bekrefte at når avtalen opphører, mister fotballklubben samtidig retten til å spille på Cabbell Park. Vi vil se nærmere på ønskene til oldemoren min for å se hvordan dette skal tas videre, sier Cabbell-Manners.

Vil bli
Cromer Town FC håper i det lengste å få bli værende på banen sin. Også klubben selv synes klausulen som kan kaste dem ut virker noe merkelig.

- Slik jeg har forstått det ble det bare plukket ut en mer eller mindre «tilfeldig» begivenhet for å sette en avgrensning på leieavtalen. Og så ble det deres Kong Olav som var Victorias sist gjenlevende barnebarn, forklarer klubbens styreformann Paul Jarvis til adressa.no.

Men så har han kanskje ikke fortstått alt. For eksempel at kong Olav var oldebarnet til Victoria. Det var Olavs mor, dronning Maud, som var Victorias barnebarn.