Engelsk avis: - To engelske Premier League-stjerner vil stå fram som homofile

En av dem er engelsk landslagsspiller.

VIL STÅ FRAM: Daily Mirror hevder to spillere i Premier League vil stå fram som homofile. Foto: Faksimile Daily Mirror og NTB Scanpix
VIL STÅ FRAM: Daily Mirror hevder to spillere i Premier League vil stå fram som homofile. Foto: Faksimile Daily Mirror og NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Det er engelske Daily Mirror som slår det opp på forsiden sin i morgendagens avis. Det melder avisen selv på Twitter.

«To Premier League-stjerner: Vi er klare for å stå fram som homofile», er morgendagens tittel.

Avisa skriver ikke noe om hvem det dreier seg om, men at to spillere nå har bestemt seg for å komme ut med sannheten om sin legning. En av dem skal være engelsk landslagsspiller.

De to skal ha fortalt nyheten til familie og venner, og får støtte av klubbene og det engelske fotballforbundet. Daily Mirror vil ikke avsløre navnene, men mener at duoen har planer om å gå ut offentlig før starten av neste sesong.

Det er stort tabu knyttet til å stå fram som homofil i europeisk toppfotball, og de to spillerne det gjelder omtales av avisa som «tøffe».

Det er ingen aktive spillere i Premier League som har stått fram tidligere. Thomas Hitzlsperger har spilt for Aston Villa, West Ham og Everton i Premier League, og sto seinere fram som homofil.

Amerikanske Robbie Rogers sto i 2013 fram som homofil. Samme dag som han sto fram, la den tidligere Leeds-spilleren fotballskoa på hylla. Men bare måneder senere gjorde amerikaneren comeback, og signerte for LA Galaxy.
Anton Hysén, sønn av tidligere Liverpool-spiller Glenn, har også gått offentlig ut med legningen sin.

Den aller første proffspilleren i England som sto frem som homofil var Justin Fashanu. Det skjedde i 1990, og ble hans bane.