Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Engelsk avis: - United vurderer å selge Rooney til kinesisk fotball

Skal ha mottatt bud.

TIL KINA? Wayne Rooney skal være sterkt ønsket av den pengesterke ligaen i Kina. Foto: Ben Queenborough/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
TIL KINA? Wayne Rooney skal være sterkt ønsket av den pengesterke ligaen i Kina. Foto: Ben Queenborough/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det er Manchester Evening News som hevder at Manchester United vurderer å selge stjernespiller Wayne Rooney til sommeren - dersom de får inn et stort navn som erstatter.

«United har mottatt bud fra en kinesisk klubb», skriver avisa blant annet.

Overgangsvinduet i kinesisk fotball stenger 26. februar i år, og ifølge avisa er det ikke aktuelt å slippe 30-åringen før en fullverdig erstatter er på plass. Dette for å sørge for at klubbens kommersielle samarbeidspartnere forblir fornøyde.

Til tross for at Rooney har hatt noen sesonger hvor han ikke har vært helt på topp, er han fortsatt Manchester Uniteds største merkenavn.

Forrige uke sa sportsdirektør Ed Woodward at kinesisk fotball er et spennende marked.

- Det er et nyttig marked dersom vi er ute etter å selge spillere, uttalte Woodward ifølge Manchester Evening News.

Overganger fra europeiske storklubber til Kina har eksplodert denne sesongen. Flere av de største overgangene i januarvinduet var spillere som dro til den nyrike fotballigaen i Kina.

Spillerne mottar lønninger på flere hundre millioner kroner over få år for å dra til det asiatiske landet. Det er ventet at Rooney vil tjene minst 500 000 pund (rundt seks millioner norske kroner) i uka dersom han forlater Manchester.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram