Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Engelsk avis hyller Samuelsen: - Like stor fremtid som Ødegaard

Martin Samuelsen på eksklusiv talentliste.

HYLLES: Martin Samuelsen får mye ros for sitt talent. Foto: Joe Dent/JMP/REX/Shutterstock
HYLLES: Martin Samuelsen får mye ros for sitt talent. Foto: Joe Dent/JMP/REX/Shutterstock Vis mer

(Dagbladet): Den engelske avisen The Guardian har laget en eksklusiv liste hvor de har plukket ut ti spillere som fotballverden bør se opp for i 2016.

Her finner vi blant annet én nordmann: Martin Samuelsen.

18-åringen eies av West Ham, men er utlånt til Peterborough for å få spilletid på et høyest mulig nivå og for å opitmialisere utviklingen.

Samuelsen har vist at han kan ha potensial til å spille i Premier League innen kort tid og vekket oppsikt da han slo til med en «Lionel Messi-aktig» scoring borte mot Sheffield United.

- Like stor fremtid som Ødegaard Peterborough-manager Graham Westley hyllet nordmannen som en spiller som allerede holder Premier League-nivå. Også The Guardian lar seg begeistre over det norske stortalentet.

- Hyllesten av Real Madrids Martin Ødegaard har tonet ned oppmerksomheten rundt en nordmann med en like store fremtid. Martin Samuelsen har av styreforman David Gold blitt omtalt som en som kan bli like god som West Ham-legenden Sir Trevor Booking, skriver den engelske avisen.

- Det Samuelsen har vist for Peterborugh har vært outstanding, og hans første seniormål - en magisk kombinasjon av ballkontroll, fotarbeid og ro - har allerede blitt en You Tube-hit. Det er garantert mer i vente.

Ti store talenter I tillegg til Samuelsen er ni andre stortalenter trukket frem av The Guardian.

Tottenhams Josh Onomah, Evertons Mason Holgate, Boltons Zach Clough, Newcastles Adam Armstrong, Stevenages Bob Kennedy, Lazios Sergej Milinkovic-Savic, Bayern Münchens Kingsley Coman, Chelseas Kenedy og Bayer Leverkusens Jonathan Tah er de ni øvrige som kompletterer talentlista.

- Jeg er en av dem som utgjør en forskjell, og jeg er ikke redd for å prøve. Jeg er kanskje ikke den som er best likt av lagkamerater fordi jeg tar flere risikoer og feiler mer. Samtidig gjør jeg ting som mange ikke gjør, sa Samuelsen i et intervju med Dagbladet i høst.

West Ham-manager Slaven Bilic har tidligere gitt Samuelsen følgende skussmål:

- Martin var leken og er en veldig talentfull spiller. Du kan se at han er rask til beins og har en rask måte å kontrollere ballen på. Han kan bli veldig nyttig, tror Bilic.

WEST HAM: Det er trolig et tidsspørsmål før Martin Samuelsen får prøve seg for West Ham i Premier League. Foto: David Klein/Sportimage/Cal Sport Media. *
WEST HAM: Det er trolig et tidsspørsmål før Martin Samuelsen får prøve seg for West Ham i Premier League. Foto: David Klein/Sportimage/Cal Sport Media. * Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media