Engelsk avis: Mancini blir erstattet med Pellegrini

Preger timene før FA-cupfinalen.

PÅ VEI BORT?: Flere store, britiske medier melder i dag at Manchester City-manager Roberto Mancini er på vei bort fra klubben. Foto: AFP PHOTO/LINDSEY PARNABY
PÅ VEI BORT?: Flere store, britiske medier melder i dag at Manchester City-manager Roberto Mancini er på vei bort fra klubben. Foto: AFP PHOTO/LINDSEY PARNABYVis mer

Følg FA-cupfinalen i vårt Fotballstudio fra 18.15!

(Dagbladet): I kveld møter Manchester City Wigan til FA-cupfinale. Men den store dagen blir overskygget av rykter hva Citys trener Roberto Manicini gjelder.

Vanligvis pålitelige The Independent og Telegraph, som også meldte om Alex Fergusons avgang som United-trener før det var offisielt, skriver i dag at Mancini er nær å bli erstattet av Malaga-trener Manuel Pellegrini.

Mancini skal ifølge Telegraph ha mistet tilliten hos klubbens arabiske eiere etter at klubben ikke klarte å følge opp fjorårets ligagull. Kilder i Spania hevder at Pellegrini, som tidligere har trent Villareal og Real Madrid, allerede har skrevet under på en avtale.

Det hele forsterkes av at sportsdirektøren i Manchester City, Txiki Begiristain, i forrige uke møtte Pellegrinis agent i Madrid.

Da Mancini ble spurt om Begiristains møte med Pellegrini forrige uke, innrømmet italieneren at han ikke visste hvorfor de skulle møtes så lenge han fortsatt har jobben.

- Jeg vet ikke hvorfor de møttes, men jeg håper de spiste et godt måltid. Du burde stille disse spørsmålene til Txiki, ikke meg, for det angår ikke meg. Hvis det var en annen manager som hadde vunnet tre trofeer på to år, ville dere ikke si noenting. Jeg forstår ikke hvorfor dere fortsetter å stille disse spørsmålene, sa Mancini, som også har fire år igjen av kontrakten med City.

- Jeg vet ikke. Jeg vant sju trofeer hos Inter Milan på fire år, og de sparket meg. Dette er fotball. Jeg kjenner fotballen nok til å forstå situasjonen. Jeg vil fortsette å vinne hvert år.

NY CITY-BOSS? Malaga-trener Manuel Pellegrini skal allerede ha skrevet under på en kontrakt med klubben. Foto: REUTERS/Ina Fassbender
NY CITY-BOSS? Malaga-trener Manuel Pellegrini skal allerede ha skrevet under på en kontrakt med klubben. Foto: REUTERS/Ina Fassbender Vis mer