Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Engelsk avis tok en Lillelien

Balløya i VM-rus.

ENGLAND TAR AV: Englands-spillerne jublet i går kveld. I dag kopierer The Sun tiraden til Bjørge Lillelien på forsida. Foto: AP, faksimile: The Sun.
ENGLAND TAR AV: Englands-spillerne jublet i går kveld. I dag kopierer The Sun tiraden til Bjørge Lillelien på forsida. Foto: AP, faksimile: The Sun. Vis mer

||| (Dagbladet.no): Ikke bare tapte England for Norge på Ullevaal i 1981. Ball- nasjonen fikk i tillegg verbal rundjuling av NRKs Bjørge Lillelien.

Slikt glemmer britene aldri, og ingenting er bedre enn å snu på det og gi andre lik behandling.

Og det gjør Storbritannias største avis, The Sun, når VM-billettene er i boks etter imponerende 5-1 mot Kroatia i går kveld.

Tydelig inspirert av avdøde Lillelien utbasunerer avisa at VM-vertene Sør-Afrika bare kan gjøre seg klare, og ramser opp det meste som kan krype og gå av nasjonens kjendiser.

Forsida prydes med bilder av sørafrikanske kjendiser, og på en mørk bakgrunn navgis blant annet som Desmond Tutu, Nelson Mandela, Zola Budd, Ernie Els og Charlize Theron.

Giraffer og det mest kjente fjellet i landet trekkes også fram, og avisa prøver å være morsomme ved å skrive «løperjenta som ser ut som en kar», under tittelen: - We're on our way tutu South-Afrika.

Hell of a beating
Hovedtittelen på forsida er «Get de Beers in» - sannsynligvis en henvisning både til øl og et sørafrikansk diamantselskap.

Dette er ikke første gang The Sun kopierer Lillelien, de gjorde det også foran EM-sluttspillet i 2004, der Frankrike skulle få «a hell of a beating».

LEGENDARISK: NRK-reporter Bjørge Lillelien blir aldri glemt i England. Foto: Scanpix
LEGENDARISK: NRK-reporter Bjørge Lillelien blir aldri glemt i England. Foto: Scanpix Vis mer

Også Daily Mirror kaster seg på Lillelien-bølgen, i går var det nøyaktig 28 år siden England røk på smellen i Oslo.

Avisa drar den litt lenger, og fantaserer om hvordan Lillelien ville kommentert 10 andre små og store begivenheter i verdenshistorien.

Obamas valgseier mot Bush ville kanskje blitt noe slikt: «George W Bush! John McCain! Rudy Giuliani! Arnold Schwarzenegger! Chuck Norris! Gordon Gecko! Sarah Palin, can you hear me? Sarah Palin, your boys took a hell of a beating!»

Best i verden
Lillelien utbasunerte «vi er best i verden». Det var kanskje ikke Norge der og da, men det tror engelskmennene om landslaget som ledes av Fabio Capello.

Daily Express slår fast at England kan vinne VM - for første gang siden 1966. The Independent er litt mer jordnære, de nøyer seg med å registrere at jobben ble gjort, England kan booke billettene til Sør-Afrika.

- Sør-Afrika, her kommer vi, skriver The Times på dagens forside. På nett spør avisa leserne om de tror Capello, Rooney, Gerrard og Lampard er i stand til å vinne mesterskapet, og stiller opp med sin egen kommentator til nettmøte.

Seieren mot Kroatia var ikke bare stor, den var også en herlig revansj for ett av balløyas mest bitre nederlag i forrige kvalik. Den gangen klarte ikke England å karre seg til EM.

- Ingen England-supporter kan glemme lidelsen i november 2007, skriver Daily Star.

Beste England-laget
Frank Lampard scoret på straffe i går, og han gjør ingenting for å dempe forventningene til det ballgale folket. I Daily Mail snakker Chelsea-stjernen under tittelordet «World Cup-glory».

- Jeg har aldri spilt for et England-lag som har vunnet så mange kvalikmatcher, og samtidig gjort det på en så bra måte. Jeg har vært spilt for gode lag tidligere, men måten vi spiller på for øyeblikket er briljant, sier Lampard.

Capello er heller ikke uvillig til å snakke om VM-triumf.

— Ja, hvorfor ikke? Alle spillerne i troppen er veldig gode, sier Capello.

I MÅL: Nettsus på  afrikaan-engelsk. Faksimilie: Daily Mirror
I MÅL: Nettsus på afrikaan-engelsk. Faksimilie: Daily Mirror Vis mer
HER KOMMER ENGLAND: Steven Gerrard feirer en av sine to mål. Faksimile: The Times.
HER KOMMER ENGLAND: Steven Gerrard feirer en av sine to mål. Faksimile: The Times. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling