Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Engelsk Beckham-besettelse

Lørdagens VM-kvalifiseringskamp mellom de tidligere fotballstormaktene England og Tyskland er aller siste duell på verdens mest berømte idrettsarena. Blir kampen like minneverdig som forhåndsomtalen er omfattende, vil den overgå alt som er vist på Wembley gjennom 77 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skjønt, for den som leser engelske tabloidaviser kan det virke som det er David Beckham som ganske alene skal møte Tyskland. Alt som er skrevet om Beckhams vonde kne kunne brukes til å tapetsere samtlige gutterom i England, og det finnes ikke en tabloid med respekt for sine opplagstall som ikke bruker hele sistesiden på å la «Becks» love at han skal gi alt for å spille og vinne.

Det er spilt noen historiske kamper mellom engelskmenn og tyskere på Wembley tidligere, med langt større betydning enn lørdagens oppgjør helt i begynnelsen av en VM-kvalifisering. VM-finalen i 1966, for eksempel, eller EM-semifinalen i 1996. Men dekningen av lørdagens begivenhet overgår alt.

Hør bare: I 1966 brukte BBC seks kameraer for å dekke VM-finalen i svart-hvitt. Lørdag benytter Sky Sports 66 kameraposisjoner på stadion, i tillegg til kameraer på begge lags spillerhotell og ett i et luftskip over Wembley.

(NTB)