Engelsk festkveld

Manchester U vant 3-0 hjemme, mens Chelsea knuste Lazio i Roma. Kveldens Champions League-kamper

KVELDENS KAMPER:

Panathinaikos - Stuttgart 1-3

Manchester U - Rangers 3-0

Porto - Marseille 1-0

Partizan - Real Madrid 0-0

Lazio - Chelsea 0-4

Besiktas - Sparta Praha 1-0

Celta Vigo - Ajax 3-2

Club Brugge - AC Milan 0-1

 • Tabellene!Det ble en stor engelsk fotballkveld. Manchester United var overlegne i «Slaget om Storbritannia».

  Diego Forlan ga United ledelsen med et drømmemål allerede etter seks minutter mot Henning Bergs Rangers. Spissen dundret inn 1-0 på volley. Siden var det egentlig aldri særlig tvil om at alle poengene skulle bli igjen i Manchester.

  To ganger Ruud


  Forlan skal ha mye av æren også for 2-0-målet, men det var Ruud van Nistelrooy som ble oppført i målprotokollen. Nederlenderen satte fram et bein på en tverligger-retur fra Forlans harde avslutning.

  I andre omgang punkterte van Nistelrooy kampen, med et nytt mål fra putting-distanse. Spiss-stjernen forlenget et frispark i mål.

  - Det ble et skuffende resultat. Vi spilte ikke opp mot vårt beste, og United tok vare på sjansene sine. De viste hvor gode de er, oppsummerer Rangers' danske Peter Løvenkrands.

  United er så godt som sikret avansement fra mesterligaens gruppespillet etter kveldens seier. Stuttgart og Manchester United har nå ni poeng hver, mens Rangers på tredjeplass har bare fire.

  Triumf i Roma


  Uniteds seier mot Rangers var kanskje ikke så veldig overraskende. At Chelsea skulle gå bort å knuse Lazio i Roma derimot, var trolig kveldens mest oppsiktsvekkende resultat.

  Tidligere Lazio-spiller Hernan Crespo ga London-laget en heldig ledelse. Keeperen bokset et frispark rett på en forfjamset argentiner. Før Crespo skjønte hva som skjedde, lå ballen i nettet.

  1-0 sto seg til gjensto et kvarter av kampen. Da puttet innbytter Eidur Gudjohnsen (70. min.), Damien Duff (75.) og Frank Lampard (80.)på løpende bånd.

  - Det var et velfortjent resultat. Vi var det beste laget, sier Lampard.

  Det hører med til historien at Lazio fikk Sinisia Mihajlovic utvist et kvarters tid før Chelsea-stjernene startet målrushet.

1-0: Chelseas Hernan Crespo jubler for mål sammen med Damien Duff og Adrian Mutu. Foto: REUTERS/Dylan Martinez