Engelsk klubb jager Steffen

Hoftun bekrefter henvendelse.

(Dagbladet.no): Nok en gang har utenlandske klubber åpnet øynene for Rosenborg-spiss Steffen Iversen.


Sportsdirektør Erik Hoftun bekrefter overfor Dagbladet.no i kveld at klubben har mottatt konkrete henvendelser fra en klubb i England med tanke på en overgang for toppscoreren.

- Vi har hatt kontakt med et agentfirma som har videreformidlet en engelsk klubbs interesse for Steffen, men jeg kan ikke si noe mer om hvem dette dreier seg om, sier Hoftun.


Dagbladet.no erfarer imidlertid at det dreier seg om en klubb på nest høyeste nivå på fotballøya.

Selger ikke uten erstatter på plass

Erik Hoftun er uansett helt klar på at det per nå ikke er aktuelt å gå inn i noen forhandlinger om salg av Steffen Iversen.


- Vi vil ikke engang ta stilling til dette før en eventuell erstatter er på plass. Steffen er såpass sentral i laget at det ikke er aktuelt sånn situasjonen er nå, sier han til Dagbladet.no.

Han sier også at selv med en ny spiss signert vil det kreves betydelig økonomisk kompensasjon for at Rosenborg skal la Iversen gå.

Engelsk klubb jager Steffen

Flere er interessert

Steffen Iversen ble senest i januar koblet til italienske Lazio, men den gang forble spissen på Lerkendal, til tross for at det ble snakket om en overgangssum på ca. 11 millioner kroner.

Like før nyttår underøkte også Iversens gamleklubb Wolverhampton om muligheten for å låne landslagsangriperen i vintermånedene, men heller ikke det skiftet ble noe av.

Iversens rådgiver Christian Eidem bekrefter overfor Dagbladet.no at også han er kjent med flere klubbers interesse for den tidligere Tottenham- og Wolverhampton-proffen.

Han vil derimot ikke si noe mer om Ivers\' fotballframtid før noe konkret er på bordet.

31.august stenger overgangsvinduet i Norge, noe som gir Rosenborg en drøy måned på å skaffe eventuelle forsterkninger til Lerkendal.

- Foreløpig har vi ikke dårlig tid, men vi jobber i det stille og rolige med flere spillere, forteller Erik Hoftun til Dagbladet.no.

VERDIFULL: Steffen Iversen har betydd mål for Rosenborg siden han returnerte til klubben i 2006. Nå lokker kanskje utlandet igjen for landslagsspissen. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
VERDIFULL: Steffen Iversen har betydd mål for Rosenborg siden han returnerte til klubben i 2006. Nå lokker kanskje utlandet igjen for landslagsspissen. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer
ERFAREN: Steffen Iversen har allerede en sterk utenlandskarriere å se tilbake på. Her kjemper han med Manchester Uniteds Mikael Silvestre i Wolves-drakt i 2004.
JAGER FORSTERKNINGER: Sportsdirektør Erik Hoftun og trener Erik Hamrén er på konstant jakt etter nye spillere, og selger ikke unna de beste før kvalitetsfolk er på plass.