Engelsk klubb ventet på Brann-spiller

En toppklubb i England har signalisert at de ville avvente den nye overgangsavtalen før de legger inn bud på en Brann-spiller.

Den nye overgangsavtalen EU og FIFA/UEFA presenterte mandag kveld er dermed godt nytt for Brann, som er nødt til å selge spillere for 15 millioner kroner for å redde økonomien.

- Det var et skrekkscenario for oss. I verste fall kunne avtalen kullkastet alt, sier Brann-direktør Bjørn Dahl til Bergens Tidende.

Ifølge Brann-direktøren har minst en klubb i Premier League varslet at de ventet på overgangsavtalen før de torde å bruke penger på en Brann-spiller, som de kanskje igjen kunne mistet uten vederlag.

Nå håper han markedet i England setter fart før transferdeadline 22. mars. Mest salgbar for Brann er landslagsspiss Thorstein Helstad. Han vurderes trolig til mellom 40 og 50 millioner kroner av Brann.

Også Branns sportslige leder Arne Møller er lettet over at bergenserne fortsatt får penger ved salg.

- Mitt umiddelbare inntrykk er at dette er bra for oss. Vi kunne forventet langt verre ting. Men de har heldigvis ikke kastrert hele det nåværende systemet, sier Møller til BA.

Første solgte Brann-spiller blir trolig stopper Arne Vidar Moen. Han trener med skotske Motherwell, og blir trolig kjøpt før helga fordi også Hearts har meldt seg på i kampen om 29-åringen.

- Jeg hadde egentlig håpet å holde dette hemmelig. Vi vet nemlig at andre klubber også er interessert, sier Motherwell-direktør Pat Nevin.

(Dagbladet.no)