Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Engelsk OL-reporter ville «forstå mer av langrenn» - jogget løypa rundt i kortbukse i 15 kuldegrader

Sjokkerte løperne - og digger Klæbo.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG (Dagbladet): Martin Johnsrud Sundby, Finn Hågen Krogh og de øvrige langrennsløperne som var ute og testet OL-løypene tirsdag formiddag koreansk tid, fikk en heller uvanlig opplevelse da de passerte en høyreist kar som med lette løpesteg jogget store deler av OL-traseen.

Kanskje ikke så uvanlig å støte på en jogger i skiløypa, men når det er 15 kuldegrader i lufta, det kjennes dobbelt så kaldt ut i vindkastene, og når mannen attpåtil løp i kortbukse, stusser du jo litt.

Mannen som fikk både norske og utenlandske langrennsløpere til å smile, riste på hodet og kikke seg forundret over skuldra, heter Rob Walker, og er akkreditert langrennskommentator for BBC.

Var aktiv løper

Etter en løpetur på en drøy halvtime i den iskalde sør-koreanske fjellufta, tok han seg tid til en lengre prat med Dagbladet og andre medier. Mens journalistene sto der hutrende med tre lag ull, vindtette dunjakker og bukser og elektriske varmesåler i vinterskoa - snakket Walker både lenge, engasjert og uforskammet uanstrengt, fortsatt i kort tights og joggesko.

- Jeg har vært løper, men aldri prøvd langrenn. Og jeg vil gjerne har førstehånds kjennskap om løypa. Jeg vil kjenne bakkene, svingene, hvor bratt det er. Det er viktig for en kommentator å vite. Derfor er det naturlig for meg å løpe rundt løypa. På ski hadde jeg vel ikke kommet meg rundt.

Aldri opplevd slik kulde

- Jo, men i kortbukse i 15 kalde?

- Jeg fryser ikke så lett, i alle fall ikke på beina. Det gikk helt fint, jeg føler meg helt OK, sier Walker, og innrømmer samtidig at han aldri har opplevd temperaturer som det han har møtt i Pyengchang.

VAKTE OPPSIKT: Den engelske TV-kommetatoren Rob Walker ville sjekke ut langrennsløypene i 15 kuldegrader. Og valgte kortbuksen til en halvtimes lange løpeturen sin. Foto: Bjørn Langsem
VAKTE OPPSIKT: Den engelske TV-kommetatoren Rob Walker ville sjekke ut langrennsløypene i 15 kuldegrader. Og valgte kortbuksen til en halvtimes lange løpeturen sin. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Visst er det kaldt, men jeg regnet ikke med at det ville være et problem å løpe rundt. Det ble det ikke heller, men jeg ville ikke gjort det om det hadde vært vått.

- Dette er vel bare var et stunt stelt i stand av BBC?

- Eh, jeg vet ikke det. Jeg sa til det at jeg ville løpe rundt. Jeg vet ikke mer om hva de gjør med det, sier Walker, som selvsagt ble filmet av BBC-teamene rundt i løypa.

Forelsket i langrenn

Stunt eller ikke, han løp rundt og vakte oppsikt - både med kuldetoleransen og langrennskunnskapen sin. For Rob Walker kan faget sitt når han de neste to ukene skal kommentere langrenn for BBC.

- Jeg forelsket meg i langrenn da jeg kommenterte Vancouver-OL i 2010. Da dere hadde Petter Northug og jernkvinnen Marit Bjørgen. Dette er mitt tredje OL som langrennskommentator, og jeg tror det blir spektakulært.

- Du løp blant annet opp den bratte bakken løperne skal opp før de kommer inn på stadion, tror du den passer Johannes Høsflot Klæbo?

- Klæbo! For et dyr dere har funnet der. Han er jo helt rå, og bare 21 år. Den nye Northug. Jeg tror han tar tre gull her. Han kommer til å bli ei verdensstjerne, og første steg tar han her i Pyeongchang.

Drømmer om engelsk medalje

- Den bakken er jo som skapt for ham, passe bratt til teknikken hans, sier Walker, som også håper å kunne rapportere om tidenes første OL-medalje i langrenn til Storbritannia.

- Dere nordmenn kjenner jo Andrew Mushgrave godt. Han ble jo norgesmester en gang også, det tenker jeg var et sjokk for dere, hehe.

- Men Andrew har en sjanse, han. Se bare på resultatene hans i verdenscupen i år. Han har vært der oppe flere ganger og har dette som sitt store mål. Han har gjort mye for å løfte langrennssporten i England, og tar han en medalje her vil det være ellevilt. Og det kan han faktisk gjøre, tror Walker.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!