Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Engelsk presse: Pass på Carew!

Engelske aviser forventer et fysisk sterkt Vålerenga-lag som vil forsøke å kjempe Chelsea ut av stilen torsdag. I tillegg har de merket seg én mann: John Carew.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Daily Mail sammenligner Carew med Arsenals franske stjernespiss Nicolas Anelka, både i spillestil og utseende. Avisen mener at nordmannen utfordrer Michael Owen i kampen om tittelen Europas beste unge fotballspiller.

«Hvis Chelsea skal avansere til semifinalen i cupvinnercupen på bekostning av Vålerenga, må de nøytralisere supertalentet.»

Avisen siterer også Chelsea-trener Gwyn Williams, som så Vålerenga i aksjon på La Manga forrige uke. - Carew er kvalitet. Han er rask og har to bra bein.

Luftangrep

The Sun sammenligner Vålerenga med Wimbledon. Avisen har snakket med tidligere VIF-spiller Anders Jacobsen, nå i Sheffield United. Han forteller at Viallis mannskap må forberede seg på luftangrep.

- Vialli må regne med 90 tøffe minutter. Det vil bli en av de vanskeligste kampene han kan tenke seg. Ballen vil være i lufta hele tiden, og jeg regner med at Chelsea vil bli utslitt, uttaler Jacobsen ifølge avisen.

Han advarer publikum at de kan komme til å falle i søvn, men Jacobsen kommer også med en annen advarsel.

- Trolig vil de ikke angripe i det hele tatt, men de har en briliant spiller på topp. John Carew er bare 19 år, men han er nesten to meter og allerede verdsatt til over 60 millioner kroner.

Tar Le Saux

Ifølge The Express har hissigproppen Graeme Le Saux mest å frykte på Stamford Bridge torsdag. Chelesa-spilleren risikerer disiplinærstraff etter at han slo til Liverpools Robbie Fowler sist lørdag, og avisen mener at Drillo vil gi Le Saux spesiell oppmerksomhet.

«Den norske mesterpsykologen og en gjeng med nordiske giganter er klare til å kjøre over Chelsea og deres følsomhet», skriver avisen som er klar over den norske fotballprofessorens kvaliteter.

«Olsen, som aldri lar sjansen gå fra seg til å spille på motstanderens psyke, er en ivrig student av det engelske spillet og en beundrer av den mer prosaiske naturen av fotballen vår», skriver avisen.

Fotballpøbel

Daily Mail er for øvrig opptatt av en annen side ved Vålerenga. Avisen har merket seg at klubbens daglige leder Anders Krystad er Chelsea-supporter, og at han ser ut som en fotballpøbel!

- Med sitt barberte hode, tatoveringer og utallige øreringer ser Krystad ut som den erketypiske fotballpøbel. Faktisk er han er vandrende eksempel på at man ikke skal dømme en bok etter omslaget», skriver avisen og trekker fram Krystads arbeid mot fotballvold.

(NTB)

John Carew