Engelsk scoringsfest

Ferdinand, Owen og Heskey scoret målene. I kvartfinalen venter trolig Brasil. Kampen minutt for minutt

Har ikke engelskmennene trodd på VM-gull før, så gjør de det i hvert fall etter to ganger førtifem minutter mot Danmark i dag. Tre ganger puttet de ballen bak Thomas Sørensen i danskenes mål, alle i første omgang. Etter kampen strålte landslagssjef Sven Göran Eriksson.

- Vi vinner fortjent, men er litt heldige som vinner så mye. De har ballen mye etter pause, men vi slipper dem nesten ikke til farligheter, sier Eriksson.

Farlige var derimot Erikssons gutter. De tre målene kom slik:

 • 1-0: Martin Laursen gir en unødvendig corner. David Beckham skrur inn fra venstre, Rio Ferdinand header i fanget på Sørensen, som på uforklarlig vis fomler ballen i eget mål.
 • 2-0: Trevor Sinclair legger inn fra venstre, Nicky Butt flikker elegant inn i bakrom, der Michael Owen demper før han avslutter iskaldt i hjørnet.
 • 3-0: Danny Mills innkast havner i beina på Niclas Jensen. Manchester City-spilleren klarerer rett i David Beckham, som spiller videre til Emile Heskey. Fra 18 meter sender Heskey ballen under en ikke alt for imponerende Sørensen.

  Danmark hadde muligheter nok til å komme inn i kampen på 0-2, men enten ble innleggene for upresise eller avslutningene for svake. Dermed gikk danskene målløse av banen for første gang på 13 VM-kamper.

  - Vi kommer skjevt ut og er under med to mål etter tjue minutter. Defra og inn styrer vi kampen, men klarer ikke å score på sjansene, mente Danmarks landslagssjef Morten Olsen.

  Det har han bare delevis rett i for England hadde minst like store muligheter som danskene også i andre omgang. De fleste etter horibelt forsvarsspill fra de danske drenger.

  - Det er tre feil som sørger for scoringene, men bortsett fra det spilte vi en god kamp, sier Olsen.

  For England var det meste lutter glede, men litt bekymring skapte det at både Michael Owen og Paul Scholes måtte ute med skade.

  - Owen har en strekk, men det er ikke alvorlig. Scholes har problemer med ankelen. Jeg regner med at begge spiller i kvartfinalen, sier Eriksson.

  Der venter vinneren av Brasil-Belgia. Eriksson legger ikke skjul på at han helst ikke vil møte sør-amerikanerne.
  - Brasil er jo en av favorittene til å vinne hele mesterskapet, og spiller bra for tida, så vi får se hvordan det går, sier svensken.

  (Dagbladet.no)

CAPTAIN FANTASTIC: David Beckham feirer Englands andre scoring. Den eneste Beckham selv ikke var involvert i.
TAUSE?: Emile Heskey hørte neppe annet enn de engelske supporterne etter at han la på til 3-0.
SPRAKK NULLEN: Michael Owen satte inn sitt første mål i årets VM.