Engelsk smell

Ajax slo Trond Sollieds Brugge. Både Chelsea og Manchester U tapte. Champions League-runden!

Champions League-tabellene

Champions League-runden

Chelsea var kanskje den største favoritten av alle i kveldens Champions League-runde, men det ble en stygg ripe i lakken for det engelske stjernegalleriet.

Tyrkiske Besiktas vant 2-0 på Stamford Bridge - og det til tross for at tyrkerne måtte spille store deler av andre omgang med ti mann.

- Når du gjør feil, må du betale for det. Vi startet bra, men vi gjorde to store feil på deres første og andre mål, og etter det spilte de veldig, veldig rolig. Vi prøvde det vi kunne på 0-2, men de stengte det som var av rom, sier Chelsea-manager Claudio Ranieri.

Manchester United var det andre engelske laget i aksjon i kveld. Også United-fansen opplevde en trist aften.

Stuttgart ble for sterke og vant helt fortjent. Tyskerne scoret to kjappe mål like etter pause. Ruud van Nistelrooy dundret inn en redusering på straffespark midt i andre omgang. Stuttgart fikk en mulighet til å legge på til 3-1 fra straffemerket, men keeper Howard holdt de røde inne i kampen. Men det ble ikke flere mål noen av veiene.

- Jeg kan nesten ikke tro det er sant - vi slo Manchester United og det er fortjent, sier Stuttgart-sjef Felix Magath.

Alex Ferguson hadde ikke mye pent å si om sine forsvarsspillere etter kampen.

- Det var en forferdelig skuffende forestilling av forsvarerne. Vi var på hæla i store deler av andre omgang, oppsummerer sir Alex.

Henning Bergs Glasgow Rangers vant sin første kamp i årets Champions League, og var nære på å feste grepet om gruppe E i og med Manchester Uniteds tap. Men to minutter før slutt utliknet Panathinaikos og sørget for at det ble 1-1.

Også Real Madrid sleit en stund i dag, men de spanske gigantene klarte å snu 0-1 til 3-1 mot Porto. Real leder oppskriftsmessig gruppe F med seks poeng på to kamper.

Ajax og Club Brugge møttes til dyst i Amsterdam. Ajax vant 2-0. Belgieren Wesley Sonck scoret begge målene for nederlenderne. Bengt Sæternes startet for belgierne og hadde en god sjanse i første omgang. Men den tidligere Bodø/Glimt-spissen gikk målløs av banen etter 87 minutter. De siste tre minuttene fikk Rune Lange.

Brugge ligger sist med ett poeng i mesterligaens gruppe H.

I går vant både Juventus og Inter sine kamper i Champions League. Det gikk ikke like enkelt for serie A-kollegaene Lazio og AC Milan i kveld. Lazio fikk med seg ett poeng hjemme mot Sparta Praha - etter to mål av Simone Inzaghi i andre omgang.

AC Milan-spillerne gikk av banen etter en målløs forestilling mot Celta Vigo.

Dagens Champions League-profil: Marseilles Didier Drogba. Han scoret i det 62., 68. og 84. minutt og serverte dermed et ekte hat-trick og tre poeng til fansen.

HØYT SPILL:</B> Manchester Uniteds Paul Scholes i duell med en Stuttgart-spiller. Foto: Reuters/Scanpix
NESTEN:</B> Bengt Sæternes har sjansen for Brugge mot Ajax. Foto: AP/Scanpix
NESTEN:</B> Det holdt nesten for Henning Bergs Glasgow Rangers. Foto: Scanpix
REDDER:</B> Tim Howard reddet dette straffesparket, men det ble retur til England uten poeng for Manchester United. Foto: Scanpix