Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Engelsk straffesorg etter heroisk innsats

Everton og Spurs slått på målstreken.

(Dagbladet.no): Everton - Fiorentina 2-0, sammenlagt 2-2 (straffer 2-4) - PSV Eindhoven  - Tottenham 0-1, sammenlagt 1-1 (straffer 6-5).

To vanskelige utgangspunkt, to heroiske 120-minuttere, og så holdt det likevel ikke for Tottenham og Everton i UEFA-cupens åttendedelsfinaler.

Evertons 2-0-seier over Rosenborg-dødaren Fiorentina så lenge ut til å bli en prestasjon av de store, med et meget vanskelig utgangspunkt etter tomålstapet på Artemio Franchi i Firenze.

Men hjemmelaget spilte helt uten respekt i onsdagens returkamp, og Andy Johnson jobbet inn 1-0 etter et kvarter, etter en grov miss av Sebastian Frey i Fiorentina-buret.

Og etter halvspilt andreomgang gikk Everton-fansen til himmels, da Mikel Arteta dunket inn utlikningen sammenlagt med et drømmeskudd fra 30 meter.

Men dessverre for CL-utfordrerne var ikke nervene sterke nok i straffesparkkonkurransen, Phil Jagielka og Aiyegbeni Yakubu bommet for Liverpool-laget og italienerne er klare for semifinale.

Tottenham på sin side trengte 81 minutter på å skaffe vinnermålet som utliknet PSVs scoring i London, men også dette var en perle.

Dimitar Berbatov var som vanlig mannen, og han sikret ekstraomganger med en fantastisk volley.

DET SÅ SÅ BRA UT: ..da Dimitar Berbatov sikret ekstraomganger mot PSV med en fantastisk volley. Men så kom straffesparkkonkurransen. Foto: REUTERS/SCANPIX
DET SÅ SÅ BRA UT: ..da Dimitar Berbatov sikret ekstraomganger mot PSV med en fantastisk volley. Men så kom straffesparkkonkurransen. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

Tottenham holdt lengre koken i straffesparkkonkurransen enn man kanskje skulle tro med utskjelte Paul Robinson mellom stengene, men til slutt ble Pascal Chimbonda syndebukken på Spurs\' sjette straffespark.

Chimbonda skjøt langt utenfor, og den engelske dominansen i Champions League blir dermed ikke gjenspeilet i UEFA-cupen.

image: Engelsk straffesorg etter heroisk innsats
OGSÅ PÅ GOODISON: ..var Everton på vei mot noe stort etter Mikel Artetas drømmeskudd, men det var ikke Englands straffekveld.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media