Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Engelsk suksess i Europa. Eller?

Under 30 prosent av spillerne var briter.

(Dagbladet.no): Engelske lag har sikret seg halvparten av plassene i Champions Leagues kvartfinaler, og fotballnasjonen skriver dermed historie.

Wayne Rooney og Roar Stokke er blant dem som hyller engelsk fotball som den beste per nå. Men hvor engelske er egentlig de engelske Champions League-lagene?

Ikke så veldig, viser en gjennomgang av lagene Premier League-klubbene stilte med i den siste ukas åttendedelsfinaler.

30 prosent har britisk pass

En ting er at ingen av lagene har engelske trenere, sjøl om Manchester United ikke er langt unna med sin skotske Alex Ferguson.

Av de 54 spillerne som ble brukt, er bare 15 britiske. Det vil si at under 30 prosent av de aktive spillerne på de engelske CL-lagene, har britisk pass.

Verstingen er Arsenal, som bare brukte en brite - som for sikkerhets skyld ikke fikk mer enn 19 minutter som innbytter.

Man. United mest britisk

image: Engelsk suksess i Europa. Eller?

Liverpool brukte bare tre briter, og av dem kan Jermaine Pennant knapt regnes med, ettersom han bare spilte tre minutter.

Det samme gjelder i høy grad også Owen Hargreaves, som fikk fattige ett minutt i Manchester Uniteds møte med Lyon. Men fem andre briter fikk starte kampene.

Chelsea har til tider fått mye kjeft, men i vår stikkprøve av åttendedelsfinalene, kommer de ganske godt ut med sine fem engelskmenn på banen.

Internasjonale Inter

Når alt dette er sagt, engelske lag er langt fra alene om å basere seg hovedsaklig på utenlandsk arbeidskraft. Italienske Internazionale lever for eksempel opp til navnet sitt. 

I deres andre åttendedelsfinale i går var det ingen italienere på banen, sjøl om Marco Materazzi nok ville vært der om han ikke var suspendert.

Og kanskje er ikke internasjonaliseringen av klubbfotballen noe problem i det hele tatt - annet enn eventuelt for Fabio Capello og andre landslagssjefer som ikke får delta i EM?

• Si din mening: Hva mener du?

ENGELSK JUBEL: Men antallet engelskmenn på engelske lag i de siste åttendedelsfinalene, er ikke stor. Arsenals Theo Walcott (t.h.) er ett av unntakene. Foto: MATT DUNHAM/AP/SCANPIX
ENGELSK JUBEL: Men antallet engelskmenn på engelske lag i de siste åttendedelsfinalene, er ikke stor. Arsenals Theo Walcott (t.h.) er ett av unntakene. Foto: MATT DUNHAM/AP/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media