Engelsk supporter knivdrept

En ukrainsk mann er arrestert etter knivstikkinga i Lisboa i dag tidlig.

(Dagbladet.no): Den 27-årige briten ble stukket da han befant seg på Rossio-torget i sentrum av den portugiske hovedstaden i 05-tida, norsk tid. Det melder det portugisiske nyhetsbyrået Lusa.

Politiet opplyser at de har pågrepet en ukrainsk mann, og at knivstikkinga skjedde under et ransforsøk. Supporteren ble fraktet til San Jose-sykehuset der han ble erklært død. Verken den drepte eller den arresterte er navngitt.

- Vi kan bekrefte at en britisk statsborger er drept, men vil ikke kommentere saken ytterligere før avdødes nærmeste er kontaktet, sier en talsmann for britiske myndigheter til Sky News.

Knivstikkinga er ifølge nyhetsbyrået AP det eneste voldstilfellet etter England-Kroatia-kampen i går dag kveld. Men politiet sier drapet ikke var fotballrelatert.

Talskvinne for politiet i Lisboa, Isabel Canelas, sier at det angivelige gjerningsmannen trolig blir framstilt for varetektsfengsling i løpet av dagen.

England vant 4-2 og gikk dermed videre til kvartfinalen.

Rossio-torget har vært mange England-supporteres faste tilholdssted før og etter kampene. I natt kom også flere titall kroatere for å delta med engelskmennene i den fredelige feiringa.

- På tidspunktet for drapet er det lite uteliv på Rossio-torget. Vi etterforsker fremdeles hva som er skjedd, sier Canelas.

<B>FRYKTET BRÅK:</B> Opprørspolitiet prøvde å forhinde slagsmål i går etter kampen mellom England og Kroatia. En engelsk supporter ble drept.