Engelsk supportersjef opprørt over Ullevaal-priser

- Mange vil nekte å betale, sier Kevin Miles.

REAGERER:Landskampdirektør i det engelske supporterforbundet, Kevin Miles, er i Oslo denne uka for å kunne forberede England-supporterne på hva som venter dem av fasiliteter, sikkerhetstiltak og regler til privatkampen mot Norge 26. mai. Han sier billettprisene skremmer mange fra å ta turen. Foto: Sigve Kvamme
REAGERER:Landskampdirektør i det engelske supporterforbundet, Kevin Miles, er i Oslo denne uka for å kunne forberede England-supporterne på hva som venter dem av fasiliteter, sikkerhetstiltak og regler til privatkampen mot Norge 26. mai. Han sier billettprisene skremmer mange fra å ta turen. Foto: Sigve KvammeVis mer

(Dagbladet): 26. mai møtes Norge og England til privatlandskamp på Ullevaal Stadion.

Som Dagbladet meldte tidligere denne uka, blir det den dyreste fotballkampen på norsk jord noensinne. Det engelske fotballforbundet krever rundt ti millioner kroner for å ta med sine EM-uttatte spillere til Oslo. Billettprisene vil variere fra 550 kroner til 750 kroner.

I det engelske supportermiljøet reageres det med vantro. Der har de fått beskjed om at billettene vil koste 65 pund (snaue 600 kroner).

- Da engelske supportere fant ut hva prisen var, kom det som et sjokk. Det blir interessant å se hvor mange som tar turen nå. Før dette ble kjent, ba FA de som er medlemmer i billettordningen om å melde fra dersom de var interesserte i å komme. 2000 ga uttrykk for at de ønsket å ta turen. Men dette var før billettprisene ble annonsert. Nå blir det spennende å se hvor mange av dem som bestemmer seg for å reise, sier landskampdirektør i Det engelske supporterforbundet, Kevin Miles, til Dagbladet.

- Prisen er galskap
Han er i Norge denne uka for å gjøre seg kjent med fasiliteter og sikkerhetstiltak før supporterne gjør sitt inntog, slik at alle er forberedt på hva som møter dem i Oslo og hvilke regler som gjelder.

Allerede på Gardermoen merket han seg at det generelle prisnivået i Norge er høyt, men etter å ha forhørt seg med norske supportervenner, har han fått inntrykk av at kampbillettene er dyre selv etter norsk standard.

- Dette er mitt første besøk i Norge, så jeg vet ikke hva som er normalt. Vi har spilt viktigere og mer glamorøse kamper tidligere, mot mer attraktiv motstand, men jeg er aldri blitt bedt om 65 pund for en av de billigste billettene. Av det jeg har hørt fra norske fans, er heller ikke de imponert over prisene. Jeg tror ikke forbundet deres vinner mange venner, sier Miles.

- Hva mener du er en passende pris for en vennskapskamp?

- England spilte vennskapskamp mot Nederland forrige uke. Jeg tror den billigste billetten kostet 25 pund. Til vanlig forventer man å få en billett for 30 pund til en vennskapskamp med England, eller fra 30-35 pund for kvalifiseringskamper. Å betale dobbelt så mye, rett før EM i Ukraina og Polen, er urimelig.

Miles har Newcastle som favorittklubb, og var seinest på mandagskampen borte mot Arsenal. Der måtte han betale 35 pund for billetten.

- Vi er vant med høye billettpriser i Premier League, det er sannsynligvis den dyreste ligaen i hele verden. Folk ville ikke betalt 65 pund for en ligakamp. Til å være en privatlandskamp, er prisen galskap. Det er dyrere enn en finalebillett i EM i sommer. Hvis England kommer til finalen, vil den koste 50 euro (380 kroner, journ.anm.), hevder han

Norge lokker ikke
FA åpner billettsalget for bortesupporterne på Ullevaal i morgen.

ATTRAKTIV MOTSTANDER: Engelsk fotball er meget populært i Norge, og NFF er trygge på at Ullevaal blir fylt til hvert sete tross høye billettpriser. Foto:  (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
ATTRAKTIV MOTSTANDER: Engelsk fotball er meget populært i Norge, og NFF er trygge på at Ullevaal blir fylt til hvert sete tross høye billettpriser. Foto: (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) Vis mer

- Hvor mange engelske supportere tror du kommer nå?

- Det er ikke godt å si. Men jeg vet at folk er opprørte på alle diskusjonsfora på nettet. Ganske mange har sagt at de ikke vil reise. Det er til og med noen, som allerede har betalt for flybillettene, som har sagt at de kommer til å se kampen på TV. De vil sette seg på flyet hit og være med på alt det andre, men de vil ikke betale kampbilletten, sier Miles.

Han hevder en billett til Champions League-finalen på Allianz Arena i mai vil være rimeligere enn kampen på Ullevaal Stadion 26. mai. At motstanderen heter Norge og ikke har den store appellen på utenlandske supportere hjelper heller ikke.

- Jeg prøver å være litt diplomatisk, men en Champions League-finale er den største klubbkampen i verden. Og den er billigere enn en vennskapskamp mot Norge. Det er en eksepsjonelt dyr billett, sier Miles.

NFF: - Nødvendig for å ikke gå i minus
Fungerende informasjonssjef i NFF, Yngve Haavik, forklarer at billettprisene må være såpass høye for at forbundet skal unngå å tape penger.

- For at vi skal kunne få en motstander som England hit til privatkamp, må vi legge prisnivået der for å ikke gå i minus. Når det er sagt har vi forståelse for at noen supportere synes prisene er stive, sier han til Dagbladet.

Billettsalget for norske supportere starter 22. mars, mens sesonghefter ble lagt ut for salg i dag.

- Det er en svært attraktiv kamp for nordmann, så vi har stor tro på et fullsatt Ullevaal Stadion. Vi håper på forståelse for at det koster å hente en attraktiv motstander som England hit, sier Haavik.