Engelsk TV: Nådeløst

Ekspert på Sky Sports - Jamie Carragher - mener Arsenal ikke kan vinne Premier League, slik laget framstår nå. I går svingte han pisken over Martin Ødegaard og co.

UNDER ILD: Martin Ødegaard. Foto: NTB
UNDER ILD: Martin Ødegaard. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MANCHESTER (Dagbladet): Ødegaard og Arsenal inntok tabelltoppen i Premier League med 1-0-seier over Brentford lørdag.

Manchester City, Liverpool og Aston Villa følger rett bak. Men selv om Arsenal er i en god posisjon akkurat nå, er ikke Sky Sports-ekspert Jamie Carragher overbevist.

Den tøffe dommen:

Han mener Ødegaard er blant fire nøkkelspillere som ikke leverer. Og han mener statistikken til nordmannen ikke er god.

EKSPERT PÅ SKY SPORTS: Jamie Carragher. Foto: NTB
EKSPERT PÅ SKY SPORTS: Jamie Carragher. Foto: NTB Vis mer

Dette kom fram i programmet «Monday Night Football» i går kveld.

- Vi er bare en tredjedel inn i sesongen. Men hvis det er dette Arsenal vi kommer til å se resten av sesongen, tror jeg ikke de vinner ligaen, sier Carragher.

- Disse 1-0-seierne (fem stykker) kan lett bli til 1-0-tap. Det er ikke det samme tempoet og flyten.

Carragher påpeker:

- Årsaken til at det ikke flyter like bra, er at angrepsspillerne har vært gjennomsnittlige. Forrige sesong var spillere som Gabriel Martinelli, Bukayo Saka og Gabriel Jesus i full fyr. For meg var Martin Ødegaard oppe på nivå med Kevin De Bruyne. Jeg vet at Ødegaard har hatt noen skadeproblemer. Men statistikken er ikke god. Og vi kan se det med egne øyne.

Kritikken står i skarp kontrast til hyllesten nordmannen fikk forrige sesong. Han var med i nominasjonen til Gullballen. Der er bare verdens beste fotballspillere inkludert.

Også tidligere Arsenal-spiller Fredrik Ljungberg deltok i «Monday Night Football». Han hadde denne teorien om hvorfor det ikke flyter like bra:

- Forrige sesong var de litt raskere offensivt og skarpere med hvordan de flyttet ballen. Men andre lag har nå mer respekt for Arsenal. De tilnærmer seg laget på samme måte som de gjør mot Manchester City. Det handler om å ødelegge for Arsenal og gjøre det vanskeligere for dem å skape sjanser.

Ljungberg tror likevel at London-klubben er en tittelutfordrer.

Martin Ødegaard og Helene Spilling bekrefter forholdet. De deler private bilder på Instagram. Foto: NTB, Martin Ødegaard, Helene Spilling Vis mer

Ødegaard fikk relativt hard dom i engelske aviser etter Brentford-kampen lørdag. Tilbakemeldingen var at han virket rusten og ikke hadde innvirkning på spillet.

Kapteinen skal ha slitt med hofteproblemer. Av den grunn måtte han stå over landskampene mot Færøyene og Skottland. Så langt i sesongen har han fem mål og én målgivende pasning i alle turneringer.

Onsdag venter Lens i Champions League. Lørdag er Wolverhampton motstander i Premier League.