SLÅTT UT: De tyske spillerne fortviler etter hvert som det går opp for dem at de ikke har dagen. Foto: NTB scanpix
SLÅTT UT: De tyske spillerne fortviler etter hvert som det går opp for dem at de ikke har dagen. Foto: NTB scanpixVis mer

Engelske aviser håner og slakter Tyskland

Slått ut av fotball-VM etter gruppespillet. Historisk fiasko for Joachim Löw og spillerne. England fryder seg.

  • Sør-Korea - Tyskland 2-0

Engelske aviser drar fram slaktekniven etter at Tyskland ble kastet ut av fotball-VM onsdag kveld. 0-2-tapet for Sør-Korea gjorde at laget endte sist i gruppe F.

Englands største avis, The Sun, bruker hele førstesida på den ydmykende exiten. Bildet er av stjernespillere som depper, ledsaget av tittelen «Schadenfreude» (skadefryd). Avisa forklarer at på engelsk betyr dette tyske ordet «tilfredsstillelse som følge av en annen persons ulykke».

SKADEFRYD: Førstesida til The Sun i dag.
SKADEFRYD: Førstesida til The Sun i dag. Vis mer

På baksida har avisa en stor tabell av gruppe F der Tyskland blir uthevet på sisteplass. «Klipp ut og få deg til å smile hver gang du ikke føler deg vel», heter det. Så lister avisa opp flere kjente fotballnavn som har fått seg noen smeller av tyskerne opp gjennom åra:

«Sir Bobby, Psycho (Stuart Pearce), Chrissy Waddle, El Tel (Terry Venables), Gareth, Lamps (Frank Lampard) og alle engelske fans … denne (tabellen) er til dere.»

LÖW FORTVILER: Baksida til The Sun i dag.
LÖW FORTVILER: Baksida til The Sun i dag. Vis mer

The Times har halve sistesida med et bilde idet Son Heung-min scorer det andre målet for Sør-Korea alene på åpent mål. «Dagen tyskerne bare forsvant», heter det.

HELT ALENE: Baksida til The Times i dag.
HELT ALENE: Baksida til The Times i dag. Vis mer

Daily Mirror spanderer ei dobbeltside på trykk.

«Auf wiedersehen to the worst German team in the history of the World Cup», lyder tittelen. Eller på norsk: «Farvel til det verste tyske laget i VM-historien.»

- En historisk ydmykelse, skriver The Daily Telegraph.

Trener Joachim Löw og hans spillere kom til mesterskapet i Russland som regjerende mester. Men det ble fort klart at laget ikke hadde nivået inne.

RIVER SEG I HÅRET: Baksida til The Daily Telegraph i dag.
RIVER SEG I HÅRET: Baksida til The Daily Telegraph i dag. Vis mer

Tyskland tapte 0-1 for Mexico i første kamp. Deretter slo de Sverige 2-1 etter å ha scoret vinnermålet fem minutter på overtid. I tillegg gjorde to tyske ledere skam på seg selv da de stormet mot den svenske benken og jublet og gestikulerte. Trener Janne Andersson reagerte med vilt raseri, mens lagets sikkerhetsansvarlig dyttet en av dem vekk.

Tyskland hadde alt i egne hender i går, men mislyktes totalt. Og om engelske aviser bretter ut fiaskoen i dag, er ikke tyske aviser bedre:

- Uten ord, lyder tittelen på førstesida av Bild. Storavisa hadde nøyaktig den samme overskriften etter 7-1-seieren over Brasil i 2014-VM, men da med motsatt betydning. Avisa følger opp med flere sider, og spillerbørsen handler om én ting: Totalslakt! På en skala fra 1 til 6 får samtlige stryk.

UTEN ORD: Førstesida til Bild i dag.
UTEN ORD: Førstesida til Bild i dag. Vis mer

- Ingen karakter kan beskrive denne historiske flausen, skriver boulevardavisa.

Trener Joachim Löw forsøkte ikke å bortforklare noe som helst på pressekonferansen etterpå.

- Vi fortjente ikke å bli verdensmester igjen. Og vi fortjente ikke å gå til åttedelsfinalen. Vi er langt bak og mangler den klasse vi normalt har. Dynamikken var ikke der. Vi fortjente å ryke ut, sa Löw, som allerede er tilbake i Tyskland.

ÅRETS SPORTSBILDE?: Tyskere fortviler i flokk. Foto: NTB scanpix
ÅRETS SPORTSBILDE?: Tyskere fortviler i flokk. Foto: NTB scanpix Vis mer