Engelske aviser mener svensk journalist spionerte på England

- Hva skulle jeg gjøre? Se bort?

FIKK NOE Å TENKE PÅ: Den engelske leiren vil nok gå igjennom sine sikkerhetsrutiner etter glippen som førte til at Sverige fikk rede på taktikken. Foto: AP Photo/Darko Vojinovic/NTB scanpix   Faksimile: The Sun og Daily Mail
FIKK NOE Å TENKE PÅ: Den engelske leiren vil nok gå igjennom sine sikkerhetsrutiner etter glippen som førte til at Sverige fikk rede på taktikken. Foto: AP Photo/Darko Vojinovic/NTB scanpix Faksimile: The Sun og Daily MailVis mer

Følg kampene Portugal-Nederland og Danmark-Tyskland i vårt livestudio fra 20.45!

(Dagbladet): Før kampen mellom Sverige og England hevdet svenske medier at de satt på taktikken til Roy Hodgson og hans trenerstab. Nå viser det seg at det var en glipp i sikkerhetsrutinene til «Three Lions» som førte til denne tabben.

Den svenske journalisten Ola Billger, som jobber i svenske Dagbladet, arbeidet på rommet sitt i fjerde etasje på Kievs Opera Hotel når han plutselig innså at han gjennom vinduet sitt, i luftlinje, kunne se et møterom i tredje etasje hvor Roy Hodgson ga guttene sine en taktikkprat.

- Jeg tok tak i kikkerten min og sammen med mine kolleger kunne vi se rundt 40 minutter av taktikkmøtet, sier Billger til Daily Mail.

 Etter seansen delte han detaljene med det svenske fotballforbundet før den viktige kampen mot engelskmennene. Blant annet visste Billger at Alex Oxlade-Chamberlain ikke skulle starte kampen slik han gjorde mot Frankrike, i stedet var det Andy Carroll som startet kampen.

- Vi kunne ikke høre noe, men det ble fort klart at England snakket om hvordan de skulle løpe gjennom det svenske forsvaret og hvordan Sverige ville angripe gjennom cornere, sier Billger.  
Angrer ikke Før taktikkmøtet var over dekket en hotelmedarbeider til utsikten til Billger og hans kolleger slik at ikke fikk muligheten til å fortsette spioneringen. Ola Billger angrer ikke på episoden.

- England bestemte seg for å legge alle hemmelighetene sine foran meg. Hva skulle jeg gjøre? Se bort? Jeg ringte den svenske leiren med en gang og de virket fornøyde, sier Billger til The Sun.

Å vite deler av taktikken til England ga kanskje svenskene en fordel, men det hjalp ikke til slutt da England vant 3-2.