Engelske aviser: Ronaldo er til salgs for 600 millioner

- Bare å bla opp, sier United-redaktør.

TIL SALGS?: Cristiano Ronaldo kan forlate Real Madrid etter sesongen. AP Photo/Andres Kudacki
TIL SALGS?: Cristiano Ronaldo kan forlate Real Madrid etter sesongen. AP Photo/Andres KudackiVis mer

(Dagbladet): Cristiano Ronaldo (29) kan forlate Real Madrid neste sommer. Det skriver en rekke engelske medier i dag.

Ifølge The Telegraph skal flere europeiske toppklubber ha fått skissert rammene for en avtale som kan lokke målmalskinen bort fra den spanske hovedstaden etter sesongen.

Prislappen skal være drøyt 600 millioner kroner, mens portugiseren vil kreve rundt 3,8 millioner kroner i ukelønn.

Ønsket på Old Trafford Samtidig er det ingen hemmelighet at Ronaldo er ønsket av Manchester United. Manager Louis van Gaal uttalte seinest i forrige uke at han ønsker å hente 29-åringen tilbake til Old Trafford. Nederlenderen tror også overgangen er realistisk.

- Det er mulig, sa Van Gaal på pressekonferansen før helgen.

I avtalen med Ronaldo skal det ligge et krav om en fireårskontrakt for mannen som fyller 30 år 5. februar. The Guardian mener å vite at angriperen får utbetalt rundt 3,15 milloner kroner i uken i Real Madrid.

Det gjør han fordi «Los Blancos» betaler skatten hans, noe som medfører at den egentlige lønnen er nærmere sju millioner kroner.

Dermed vil Ronaldo koste en ny arbeidsgiver over 1,4 milliarder kroner totalt.

Dag Langerød i er United.no-redaktør og trenger ikke lang betenkningstid på spørsmålet om Ronaldo er velkommen «hjem».

- Hvis man kan få Ronaldo få 60 millioner pund, er det bare bla opp. Du trenger ikke tenke lønn i tillegg, sier Langerød til Dagbladet.

United-gutt - For meg er er det vinn-vinn, han er portugiser og Manchester United-gutt. Han ble verdens beste fotballspiller hos oss, og er det igjen hos Real Madrid.

At portugiseren fyller 30 år neste sesong er ikke avskrekkende for United-redaktøren.

- Han har ikke en eneste muskel som ikke er trent opp. Jeg har stort håp at han kan ta vare på kroppen sin, slik at den holder på toppnivå, i minst fem år til, sier Langerød.

BLE VERDENS BESTE I UNITED: Under Alex Fergusons ledelse blomstret Cristiano Ronaldo i Manchester United. Foto: AFP / ANDREW YATES / NTB SCANPIX
BLE VERDENS BESTE I UNITED: Under Alex Fergusons ledelse blomstret Cristiano Ronaldo i Manchester United. Foto: AFP / ANDREW YATES / NTB SCANPIX Vis mer