Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Engelske aviser viser fram Fellainis spytt

Anklages i sitt andre derby på rad.

IT'S THE SPITS: Marouane Fellaini får den tvilsomme æren av å prege forsidene på britiske tabloidaviser etter å ifølge anklagene ha spyttet på Sergio Agüero. Foto: AP / Jon Super / Mirror / Daily Star.
IT'S THE SPITS: Marouane Fellaini får den tvilsomme æren av å prege forsidene på britiske tabloidaviser etter å ifølge anklagene ha spyttet på Sergio Agüero. Foto: AP / Jon Super / Mirror / Daily Star. Vis mer

(Dagbladet): Det er hverken Agüeros matchvinnerscoring, Chris Smallings idiotiske utvisning eller den etter sigende katastrofale dømmingen engelske aviser skriver om etter det dramatiske byderbyet i går.

«Manchester Spitty» og «It's the spits» er blant titlene som lyser fra de britiske tabloidene, og de viser til en situasjon der det ut ifra TV-bildene kunne se ut som Marouane Fellaini spyttet på en liggende Sergio Agüero.

Forsvares av sjefen Ved første øyekast så det ut som Fellaini kun skjelte ut den argentinske spissen for å overdrive smertene sine etter å ha blitt sparket ned av belgieren inne i Uniteds sekstenmeter.

Spørsmålet om hvorvidt han spyttet kom først frem da Louis Van Gaal ble konfrontert med hendelsen på pressekonferansen etter kampen.

Da valgte den nederlandske treneren å forsvare sin storvokste elev.

- TV-bildene har vist at han skriker, og noen ganger når man skriker kommer det ut litt spytt sammen med ordene, sa Van Gaal.

- Han virker ikke som en spyttende type, sa Van Gaal videre.

Manuel Pellegrini har på sin side valgt å ikke kommentere hendelsen, ettersom han ikke så den.

The Independent melder at Fellaini sannsynligvis slipper å bli etterforsket for hendelsen, og dermed også slipper straff fra det engelske forbundet i etterkant.

- Teknisk vanskelig å utføre Lars Morten Olsen, redaktør i Manchester Uniteds skandinaviske supporterklubb, stiller seg bak Louis Van Gaal.

- Jeg tror ikke at han (Fellaini) gjorde det, rett og slett fordi det er vanskelig å spytte samtidig som du roper og skriker, sier Olsen til Dagbladet.

Hvorvidt Fellaini er typen til å gjøre den typen ting eller ikke, har ikke Olsen like god kjennskap til.

- Jeg kjenner ham ikke personlig, og vet ikke om han er typen eller ikke, men jeg må si at det virker teknisk vanskelig å spytte samtidig som man roper, sier Olsen.
 
Ikke første gang I forrige derbymøte mellom klubbene, den 28. mars, ble Fellaini anklaget for å gjøre mer eller mindre nøyaktig det samme.

Det kan være en forklaring på hvorfor avisene velger å fokusere på Fellaini etter kampen, mener Lars Morten Olsen.

- Men det trenger ikke være noe mer riktig av den grunn, sier han.

FORSVARER FELLAINI: Redaktør for bladet United-Supporteren, Lars Morten Olsen.
FORSVARER FELLAINI: Redaktør for bladet United-Supporteren, Lars Morten Olsen. Vis mer

Den gangen var det høyrebacken Pablo Zabaleta det gikk ut over, og nok en gang var det i en situasjon der Fellaini mente at motstanderen overdrev.

Fellaini fikk gult kort i situasjonen for å ha albuet ned Zabaleta, og han ble den gang etterforsket av forbundet for spyttingen. Også da ble han forsvart av sjefen sin.

- Marouane er sikker på at han ikke gjorde det. Vi vil arbeide med forbundet hvis det er det vi trenger å gjøre for å klargjøre situasjonen, sa David Moyes den gang, ifølge Daily Mail.

Begynner å vise sin verdi Etter å ha kommet inn og forandret kampen mot West Bromwich for et par uker siden, har Marouane Fellaini fått starte i de to toppkampene mot Chelsea og Manchester City.

Gamletreneren hans, David Moyes, skrev nylig en kommentar, der han fortalte at han alltid hadde visst at belgieren ville slå til i Manchester United.

- Jeg har sett ham i de to siste kampene, og han har vært av ypperste klasse. Han har hatt innflytelse på kampene, og det er det du ber om av de største spillerne dine, skrev Moyes.

Også Lars Morten Olsen begynner å få øynene opp for den hårete belgieren.

- Jeg har ikke vært særlig stor fan av ham, men etter scoringen hans mot West Bromwich virker det som han har vokst enormt. Han har forbløffet meg og sikkert mange andre også, sier Olsen.

At Fellaini kan risikere suspensjon for å ha spyttet på Agüero, kommer dermed svært ubeleielig for Louis Van Gaal, som allerede må greie seg uten suspenderte Chris Smalling og skulderskadde Marcos Rojo.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media