Vurderer Solskjærs sjanse til Manchester United-jobben

Engelske eksperters vurdering: - Han er i førersetet

Ole Gunnar Solskjærs muligheter på Manchester United-jobben er et hett tema også på De britiske øyer. Fotballekspertene mener nordmannen har gode kort på hånda.

FAVORITT: Ole Gunnar Solskjær er fortsatt den ledende kandidaten til jobben sier John Cross i The Mirror. Foto: JAVIER GARCIA/BPI/REX/SHUTTERSTOCK /NTB Scanpix
FAVORITT: Ole Gunnar Solskjær er fortsatt den ledende kandidaten til jobben sier John Cross i The Mirror. Foto: JAVIER GARCIA/BPI/REX/SHUTTERSTOCK /NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Manchester United gikk på sitt første nederlag siden Ole Gunnar Solskjær fikk jobben på midlertidig basis i slutten av desember, da de tapte mot Paris Saint-Germain i Champions League tidligere denne uka.

Solskjærs fantastiske start i managerstolen til en av verdens største fotballklubber har gjort ham til en av de mest diskuterte personene i fotball, ikke bare i Norge, men også i resten av verden.

Også i England herjer debatten om Solskjær fortjener jobben på fast basis. Etter Solskjærs første tap, ble hans jobbkandidatur naturlig nok et naturlig debattema for engelske fotballeksperter.

Sjefsfotballskribent i Independent, Miguel Delaney, er kritisk til byttene Solskjær gjorde da han fikk skader på Rashford og Martial mot PSG. Delaney sier han spurte seg om hvorfor nordmannen ikke valgte Lukaku i stedet for en av de to, og advarer om at entusiasmen for Solskjærs jobb kan fordufte med noen svake resultater de neste ukene.

- Uansett hvor godt han gjorde det de to første månedene, vil det bli glemt om han snubler og sliter litt nå. Du kan si at det er først nå den virkelige jobben begynner. Den psykologiske faktoren ansettelsen hadde var så stor, og gitt endringen sammenliknet med Mourinho, vil det nå jevne seg ut litt. Vi vil se hva den virkelig Solskjær står for, sier Delaney.

Det sa fotballjournalisten på Sky Sports ukentlige debattpanel Sunday Supplement, som tok opp temaet Solskjær i dag. Panelprogrammet består hver uke av utvalgte fotballskribenter fra de forskjellige storavisene i landet.

Solskjær var også selv klar på at laget ikke hadde hatt det samme nivået inne som PSG, særlig i den andre omgangen av oppgjøret på Old Trafford.

- I dag var vi ikke på det nivået, dette er et nivå opp fra det vi er vant til. Vi hadde en fantastisk rekke. Vi kom inn i denne kampen med selvtillit og god form, men de er på et høyere nivå. De har kvalitet fra keeperen til spissen. Det er en grunn til at de er en av favorittene i Champions League. Det er det nivået vi må sikte mot, sa Solskjær da.

- I pole position

John Cross, fotballsjefskribent i Mirror, er klar på at nordmannen har gjort en god innsats så langt, selv om laget ennå ikke er helt på topp.

- United er definitivt fortsatt bare i utviklingsstadiet. Solskjær har gjort en stor forskjell, men det (tapet, journ.anm.) viste bare hvor rett klubben har når de venter med å ta avgjørelsen.

Cross mener nordmannen fortsatt er den ledende kandidaten til jobben, selv om han tror at klubben ennå ikke har gjort en avgjørelse.

- Akkurat er nå er Solskjær definitivt i pole position. Det er vanskelig å se for seg at noen med større profil kunne kommet inn og hatt samme innvirkning på så kort tid, sier Cross.

Tidligere Arsenal-manager Arsène Wenger jobbet også som ekspert da Manchester United møtte PSG. Også den legendariske franske manageren peker på at nordmannens kandidatur vil styrkes om han viser at han kan takle skuffelser.

- «Du må overleve skuffelser», fordi en karriere med seier i hver kamp overlever alle, sa Wenger tirsdag.

Tøft kampprogram

Den siste i panelet søndag var Martin Samuel, som er sjefsportsskribent i Daily Mail. Samuel mener det er feil av folk å se på Solskjærs tid i Cardiff når de vurderer ham for Manchester United-jobben, og viser blant annet til 45-åringens tidligere sjef.

- Det er lov å bli bedre. Se på Joachim Löws trenerkarriere før han ble landslagstrener i Tyskland. Sir Alex Ferguson var heller ikke feilfri i Skottland før han hadde stor suksess med Aberdeen. Det er lov å feile. Han kan ha vokst på Cardiff-erfaringen, og det er også lov til å tape mot et bedre lag, PSG var bare bedre, sier Samuel.

Flere storkamper står nemlig på trappene for Manchester-laget. Samuel mener likevel at Manchester Uniteds kommende kamper ikke nødvendigvis må være tunga på vektskålen om Solskjærs framtid i managersetet på Old Trafford.

- Nå har de Liverpool, Chelsea og Manchester City de neste tida. Det vil være en stor test, men du kan ikke overse hva Solskjær allerede har fått til, konkluderer Samuel.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer