Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Engelske fans har mest peil

Knusende seier i europeisk undersøkelse.

(Dagbladet.no) Hvor intelligent er det å stå på en tribune uten tak og bli klissvåt, samtidig som du ser på 22 millionærer løpe etter en ball?

Og når en slik opplevelse koster flere hundrelapper, da er det kanskje ikke så rart at noen legger mer trykk på idioter enn fotball i begrepet fotballidioter.

Nå har en europeisk undersøkelse kartlagt hvilke supportere som er mest intelligente. Eller minst intelligente, om du ønsker å se det på den måten.

Knusende seier

Castrol Fans Study har spurt fotballtilhengere i flere land om hvilke supportere de mener har mest kunnskap om det som betyr mer for mange enn krig og fred og sånn - nemlig fotball.

Og de britiske tribunesliterne vant en knusende seier.

48 prosent av de europeiske ballelskerne mener britene har med peil på fotball - og det var ikke en jevn kamp som til slutt vippet i deres favør. De hadde full kontroll og utklasset konkurrentene.

Italienerne kapret andreplassen, med 23 prosent av stemmene. Deretter fulgte tyskerne (19 prosent) og spanjolene (16 prosent). Norske supportere var ikke med i undersøkelsen.

SAMSTEMTE: Europeiske fotballtilhengere mener britene har mest kunnskap om fotball. Disse gutta var i hvert fall veldig samstemte om hvem som var favoritten deres under EM i Portugal for fire år siden. Foto: AFP
SAMSTEMTE: Europeiske fotballtilhengere mener britene har mest kunnskap om fotball. Disse gutta var i hvert fall veldig samstemte om hvem som var favoritten deres under EM i Portugal for fire år siden. Foto: AFP Vis mer

Har spillerne peil?

De britiske supporterne går ikke stille i dørene når de følger sine lag og landslaget i utlandet. Likevel har altså andre fans stor respekt for kunnskapsnivået til dronning Elizabeths fotballsoldater.

Undersøkelsen viser også at det ikke er noen tvil om at fotballfolket i Storbritannia ikke lenger bare møtes på tribunen og puben. Åtte av ti sier de følger kamper på internett, mens bare 11 prosent sier de går på kampene.

Engelske fotballsupportere har kanskje mest peil på fotball, men de får ikke betalt tilbake i oppløftende resultater på banen.

England har ikke vunnet VM siden 1966. De har ikke spilt i en VM-semifinale siden 1990.

Til sommeren er de ikke en gang med på leken når EM spilles i Østerrike og Sveits.

PS! Observante lesere ser at prosenttotalen til Storbritannia, Italia, Tyskland og Spania utgjør 106. Det er kanskje fotballfolk med mer peil på 4-4-2 enn prosentutregning som har gjennomført undersøkelsen.

image: Engelske fans har mest peil
ALT FOR ENGLAND: Denne mannen trenger vel ikke vise pass når han lander på Heathrow?
LAGER MASSE LIV: De skotske supporterne som gjestet Ullevaal for to og et halvt år siden sørget for at det hørtes ut som Skottland spilte på hjemmebane.
RØDHVITT HAV: Når England spiller kamper i mesterskap, ser tribunene slik ut. Og det står like mange tusen på utsiden av stadion.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media