Engelske fans i bråk i Lisboa

En engelsk supporter kastet tåregass inn i bussen til et musikkorps.

(Dagbladet.no/NTB): De engelske supporterne tar i et tak under forberedelsene til kveldens stor oppgjør mot Frankrike i Lisboa.

Tåregassbeholderen ble kastet inn i bussen av en gruppe engelske fans på den Rossio-plassen i Lisboa, melder NTB.

Korpsmedlemmer stormet ut av bussen og kom i klammeri med engelskmennene, og opprørspolitiet måtte stoppe rabalderet, forteller vitner til opptrinnet.

- Mange løp ut av bussen mens de gned seg i øynene. Flasker fløy gjennom lufta, og det var fullstendig kaos, sier en fransk turist til nyhetsbyrået Lusa.

Tidligere på kvelden måtte politiet i aksjon da engelske supportere forsøkte å blokkere trafikken på samme sted.

Rammer ikke laget

Det engelske fotballforbundet har fått forsikringer om at de ikke blir straffet for dumhetene supporterne deres koker sammen.

- Vi er fornøyd med de tiltak Englands fotballforbund har truffet. Det virker som de har ting under kontroll, og vi klandrer ikke forbundet eller laget om enkelte tilhengere gjør noe galt, sier UEFA-president Lennart Johansson til BBC.

UEFAs daglige leder Lars-Christer Olsson skal tidligere ha truet med at England kan bli kastet ut av EM dersom de ventede 30 000 supporterne lager kvalm. Truslene ble morskt tilbakeslått av presidenten i dag.

- Jeg håper folk godtar at jeg er talsmann for UEFA. Jeg tror noen andre har sagt noe som ikke er riktig, sier Lennart Johansson.

OPPRØRSPOLITI: Portugisisk politi satte inn spesialstyrker for å holde kontroll på engelskmennene.
HARDE TAKLINGER: Politiet tar hånd om en engelskmann.
MYNDIG: Den portugisiske politimannen (t.v.) tar et bestemt grep om en engelsk bråkmaker.
ENEGLSK OPPVARMING: Engelske supportere skriker til portugisisk politi. Fire engelske supportere ble arrestert i natt. Klokka 20.45 i kveld spiller England mot Frankrike.