Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Engelske lag kan skrive historie

- Premier League er best i verden, sier Wayne Rooney og Roar Stokke.

(Dagbladet.no) Engelsk fotball er på vei mot en historisk bragd. Arsenal, Chelsea og Manchester United sikret seg denne uka plass i Champions League-kvartfinalene.

Samtidig har Liverpool 2-0 å gå på før bortemøtet med Inter neste uke, og merseysiderne har gode sjanser til å følge de andre Premier League-lagene.

I så fall vil halvparten av kvartfinalelagene komme fra øya rett utenfor resten av Europa.

Historisk

Hvis Liverpool sørger for en engelsk kvartfinale-kvartett, skriver landet seg inn i historiebøkene. Aldri før har ett land hatt fire kvartfinalelag i Champions League - og det skjedde selvfølgelig aldri heller i Serievinnercupen før CLs tid.

- Vi beviser at Premier League er best i verden, og derfor kommer de beste spillerne hit. Det er opp til andre spillere om de vil spille i utlandet, men for meg er engelsk fotball best. Jeg elsker å spille her og er ganske sikker på at det aldri vil endre seg, sier Wayne Rooney til The Times.

TV3s Champions League-kommentator Roar Stokke sier seg enig i at Premier League for tida framstår som den beste ligaen i verden.

- Hvis vi ser på de fire-fem beste lagene i hvert land, er Premier League utvilsomt sterkest nå. Jeg er ikke overrasket over at vi kan få fire engelske lag i kvartfinalene. Litt avhengig av trekningen, kan vi fort få helengelske semifinaler og helengelsk finale, sier han til Dagbladet.no.

TRIVES I ENGLAND: Premier League er den beste ligaen i verden, fastslår Manchester Uniteds Wayne Rooney (t.h.), som her er i duell med Lyons Sebastien Squillaci. Foto: JON SUPER/AP/SCANPIX
TRIVES I ENGLAND: Premier League er den beste ligaen i verden, fastslår Manchester Uniteds Wayne Rooney (t.h.), som her er i duell med Lyons Sebastien Squillaci. Foto: JON SUPER/AP/SCANPIX Vis mer

At Manchester United og Chelsea gikk videre mot Lyon og Olympiakos, hadde de fleste regnet med. Arsenals seier på San Siro var mer oppsiktsvekkende og veldig imponerende.

Liverpool sto overfor en tøff oppgave da de trakk Inter, som var ubeseiret i Serie A før Anfield-kampen. Der gikk italienerne på et tomålstap - og i helga gikk de for første gang på en smell i den hjemlige serien også, mot midt på tabellen-plasserte Napoli.

- Alle de engelske har bred erfaring, og alle er i stand til å vinne hele greia. Arsenal, Manchester United og Liverpool har vært i finaler de seinere åra. Og Chelsea framstår som en dark horse, tross at få hadde tro på det da José Mourinho forlot dem, kommenterer Stokke.

- Sterkt av Arsenal

Rooney legger ikke skjul på at han er spesielt imponert over Arsenals seier i Milano. Han legger all Premier League-rivalisering til side og skryter av londonerne.

- Jeg kan ikke legge skjul på at det var sterkt av Arsenal, for San Siro er et tøft sted å reise til, sier Rooney.

Det vet han alt om. Manchester United ble nemlig slått ut av AC Milan i fjor - og italienerne gikk hele veien og tok med seg gigantpokalen hjem etter finaleseier mot Liverpool.

- Jeg håper alle de engelske lagene blir med videre. Det hadde vært veldig bra for engelsk fotball. Det er veldig synd om vi blir trukket mot hverandre, sier Rooney.

image: Engelske lag kan skrive historie

Chelseas Frank Lampard er ikke så veldig opptatt av utfallet av trekningen. Han ser at det skal mye til for at det ikke blir et helengelsk møte i kvartfinalene.

- Det som skjer, det skjer. Hvis alle fire er videre - og det ser bra ut for Liverpool - er det store sjanser for at to engelske lag møtes. Men det er veldig bra for England at alle er med, sier også han til Sky Sports News.

image: Engelske lag kan skrive historie
STERK SEIER: Cesc Fabregas jubler etter en av de to scoringen som sendte Arsenal videre på bekostning av regjerende Champions League-mester AC Milan.
STØTTER ROONEY: TV3-kommentator Roar Stokke er enig med Wayne Rooney i at Premier League er verdens beste fotballiga.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media