TIL LIVERPOOL: RB Leipzigs Naby Keita. Foto: NTB Scanpix
TIL LIVERPOOL: RB Leipzigs Naby Keita. Foto: NTB ScanpixVis mer

Engelske medier:
- Liverpool henter Keita for gigantsum

Medisinsk test i Liverpool i dag.

(FourFourTwo): SISTE: Liverpool har i dag bekreftet at Naby Keita (22) slutter seg til klubben neste sommer (1. juli 2018). Midtbanespilleren skal ha skrevet under på en femårskontrakt med de røde.

Liverpool har gjennom hele sommeren vært sterkt linket til RB Leipzig-spiller Naby Keita (22), og nå ser det endelig ut til at det blir en overgang.

Flere anerkjente journalister melder på Twitter i dag at spilleren har gjennomgått medisinsk test i Liverpool i dag, og at spilleren vil slutte seg til de røde først neste sommer (1. juli 2018).

«Naby Keita har hatt medisinsk test i Liverpool i morges. Det har blitt gjort en avtale for å hente ham til Liverpool neste sommer», skriver Liverpool Echo-journalist James Pearce på Twitter.

Spilleren skal ha en utkjøpsklausul på 48 millioner pund (rundt 500 millioner norske kroner) som aktiveres neste sommer. Ifølge rapportene skal Liverpool ha tilbudt Leipzig mer enn denne summen for å få i stand en avtale allerede nå, skriver Liverpool Echo.

Tidligere i sommer ble det rapportert at Leipzig avslo et bud på 700 millioner kroner fra Liverpool.

Dersom kjøpet går i orden vil det uansett bli ny overgangsrekord for de røde. Mohamed Salah kostet rundt 375 millioner norske kroner da han kom fra Roma i sommer.

Midtbanespilleren imponerte for et Leipzig-lag som ble nummer to i tyske Bundesliga forrige sesong. Han scoret åtte mål og hadde sju målgivende pasninger på 31 kamper blant annet.

Leipzig har flere ganger gitt beskjed om at Keita ikke er til salgs, men pipa ser altså ut til å ha fått en annen lyd. Det har vært viktig for klubben å beholde ham denne Champions League-sesongen, som er klubbens første.

Nå ser det ut til å gå mot et løsning som begge parter er fornøyde med.