Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Engelske Roja Kerr er Petter Northugs største fan

Dro fra London til Sotsji for å heie på langrennskongen.

BLODFAN: Engelske Roja Kerr er Petter Northugs største fan. Dessuten lager hun tegningene på webisden hans. Her slår hun av en prat med "kongen" i Falun. Foto: Tormod Brenna
BLODFAN: Engelske Roja Kerr er Petter Northugs største fan. Dessuten lager hun tegningene på webisden hans. Her slår hun av en prat med "kongen" i Falun. Foto: Tormod Brenna Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Roja Kerr er en engelsk kunstner som for en del år siden bodde noen måneder i Sverige. Hennes langrennsinteresserte svenske venner tok henne med til Falun.

Der fikk hun øynene opp for langrenn generelt og Petter Northug spesielt.

Hun ble mektig fasinert av denne arrogante og rapp-kjeftede trønderen som brukte enhver anledning til å leke med konkurrentene i sporet.

Hun ble så betatt at hun tolket denne spesielle skiløperen på tegnearket sitt og sendte tegninga til Petters personlige trener, Eirik Myhr Nossum, som den gang var ansvarlig for Petters hjemmesiden.

- Det husker jeg godt. Tegninga av Petter var så kul at vi selvsagt la den ut på hjemmesida, sier Myhr Nossum til Dagbladet.

Fast inventar Og siden har Kerrs tegninger vært fast inventar både på Petters webside, og på diverste t-skjorter og andre klesplagg.

- Jeg synes det er veldig moro å få jobbe med det teamet, sier Kerr, som ved flere anledninger har fulgt Petter ringside.

Hun var invitert som gjest under VM-festen i Kollen i 2011, og er nå altså på plass i Sotsji.

Northug betaler - Jeg ble kjempeoverrasket da invitasjonen tikket inn. Og det er nesten rørende at de tenker på det i det hele tatt. Jeg er svært takknemlig overfor Northug-teamet som punger ut for dette og lar meg få oppleve begivenheten på nært hold, sier Kerr til Dagbladet.

- Det viser vel at de tenker på mer enn business.

- Hvordan går det med Petter i OL?

- Han blir konge!

I SOTSJI: Roja Kerr fra London er i Sotsji for å heie på Petter Northug. Foto: Tormod Brenna
I SOTSJI: Roja Kerr fra London er i Sotsji for å heie på Petter Northug. Foto: Tormod Brenna Vis mer
Hele Norges coronakart