Engelske spillere raser mot FA

De engelske landslagsspillerne liker dårlig at spillere blir tatt ut av landslagstroppen til Sven-Göran Eriksson og ber sitt eget forbund skjerpe seg i framtiden.

Det engelske fotballforbundet (FA) valgte å ta Alan Smith ut av landslagstroppen fredag fordi han ble arrestert i forbindelse med en episode i oktober. Smith hadde kastet en flaske mot publikum og ble anholdt av politiet.

Smith ble tatt inn i landslagstroppen av Eriksson som erstatter for en skadet Darius Vassell tidligere denne uken.

Tidligere i høst ble Rio Ferdinand nektet å spille en EM-kvalifiseringskamp mot Tyrkia fordi han ikke hadde møtt opp til en dopingtest. Dette likte de engelske lagkameratene svært dårlig, og FA måtte tåle hard kritikk.

- Vi føler at dette ikke gir oss noen annen mulighet enn å be FA om å gjøre kriteriene for å spille på det engelske landslaget helt klare fra i dag og framover. Dette for at det ikke skal bli flere misforståelser, skriver de engelske spillerne i en pressemelding lørdag.

- I sakene med Rio og Alan anses spillerne for å være skyldige før sakene er avsluttet, står det i pressemeldingen.

Kritisk Beckham

England-kaptein David Beckham forklarer stemningen i laget som «forvirrende».

- Vi er forbløffet over at vi er i denne posisjonen igjen. Denne gangen snakker vi med FA og vi har fortalt dem at vi vil ha forandring i framtiden, sier Beckham.

Han beskriver forholdet mellom spillerne og forbundet som «ikke det beste».

- Det må bli bedre. Vi må holde sammen. Jeg tror det blir flere møter fordi dette er en sak som må få en løsning. Vi vil ikke at dette skal skje hver gang vi spiller landskamp, sier han.

David Beckham er ikke i tvil om hvordan FA bør behandle spillere som er anklaget for å ha brutt regler.

- Spillerne skal straffes hvis de blir funnet skyldige, men ikke før, sier han.

(NTB-Ritzau)