SUPPORTERBRÅK: Det ble stygge scener da russiske og engelske fotballsupportere barket sammen i Marseille. Foto:  REUTERS/Jean-Paul Pelissier
SUPPORTERBRÅK: Det ble stygge scener da russiske og engelske fotballsupportere barket sammen i Marseille. Foto:  REUTERS/Jean-Paul PelissierVis mer

Engelske supportere fortsatt i koma: - Anser disse sakene som drapsforsøk

Tilstanden er stabil.

De to britiske tilhengerne som ble alvorlig skadd da fotballsupportere barket sammen i EM-byen Marseille tidligere i måneden, ligger fortsatt i koma.

Andrew Bache, 51, og Stewart Gray, 47, kjemper fortsatt for livet, men tilstanden er stabil, ifølge en offisiell talsmann.

De to supporterne var blant de 35 som ble skadd i sammenstøt mellom russiske og britiske fotballpøbler 11. juni i år.

– Vi anser disse sakene som drapsforsøk, sier statsadvokat Brice Robin i Marseille og presiserer at etterforskere fortsatt er på jakt etter de russiske angriperne.

Robin sier at det meste av skylden for voldshandlingene ligger hos russerne, og påpeker at tre russere har blitt fengslet i opptil to år og 20 andre utvist.

Den russiske supporterlederen Aleksandr Sjprygin, som var blant de 20, skal likevel ha sneket seg inn igjen i landet for å se Russlands kamp mandag. Sjprygin skal ha fløyet fra Barcelona og videre kjørt til Toulouse som ligger sørøst i landet.

Det franske politiet forbereder seg på å utvise Sjprygin på nytt.

(NTB)