Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Engelske unggutter rasismehetset i Serbia

Utsatt for apelyder og bakholdsangrep etter playoff-triumf.

(Dagbladet): Serbia U21 - England U21 0-1 (sammenlagt 0-2).

England er i likhet med Norge klare for U21-EM i Israel neste sommer, men i motsetning til i Drammen, der det gikk ganske så pent og pyntelig for seg, utspilte det seg skjemmende scener da Connor Wickham ble matchvinner for «Young Lions» med kampens siste spark på ballen.

Under feiringen av Connor Wickhams vinnermål haglet det både fyrverkeri og skjellsord fra tribunen, ifølge NTB.

Bråket eskalerte da serbiske spillere angrep engelskmennene, mens apelyder runget over arenaen i Krusevac i det Danny Rose ble utvist for å sparke ballen mot tilskuerne etter kampslutt, skriver Reuters.

- Jeg tror det det var én eller to tilfeller av rasisme fra tribunen, og de har blitt innrapportert til Uefa. Det er i deres hender nå, og de er nødt til å gjøre noe med det, sier landslagstrener Stuart Pearce til ESPN, ifølge nyhetsbyrået PA.

En av Pearces assistenter, Steve Wigley, var også innblandet i tumultene på vei inn i garderoben.

- Det er veldig trist, men vi står sammen som et lag. Vi gjør mye i landet vårt for å luke bort rasisme, og jeg er veldig stolt av oppførselen til spillerne våre mot slutten. Det er synd og skam, for over to kamper, var det tett og spennende - to gode lag som gikk io strupen på hverandre. Derfor er det skammelig at inntrykket ble ødelagt av de siste minuttene av returkampen, sier Pearce.

Etterpå fikk tilreisende engelskmenn en uforbeholden unnskyldning, men det spørs hvor mye det hjelper serberne når Uefa skal se på saken.

- Sportssjefen deres, Savo Milosevic, kom inn i garderoben vår og ba om unnskyldning for all usivilisert oppførsel. Jeg håper jeg aldri får se en slik avslutning å en fotballkamp igjen. Dette er en idrettsarena, minner Pearce om.

- Når støvet har lagt seg, er det viktigste at vi skal til et sluttspill vi fortjener å være i over to kamper. Spillerne våre har lagt ned mye innsats og svette for å komme seg dit. Dette er et fantastisk kollektiv . Nå vil vi la rette myndigheter behandle saken. Alt vi vet er at vi har etterlatt et godt inntrykk over to kamper, vi har vunnet ni av ti kamepr i kvalifseringen, og jeg er veldig stolt av laget mitt, fortsetter Pearce.