Engen Vik det norske håpet

Rovaniemi (NTB-Geir Andreassen): Bjarte Engen Vik må nok en gang finne seg i at han er det norske håpet i kombinert. Etter dagens hopprenn skal han gå ut som andremann i langrennet.

Nordmannen har bare halvminuttet å hente inn på ledende Mario Stecher fra Østerrike, men foran søndagens løp er han litt usikker på langrennsformen.

Stecher og Engen Vik var i en klasse for seg i hopprennet. Nordmannen, som hadde et dårlig hopp i treningsomgangen med 79 meter, viste seg fra sin beste side da det gjaldt som mest.

Han hoppet 93 og 96,5 meter og ble bare straffet av den unge østerrikeren, som strekte seg til 94 og 98,5 meter i sine hopp.

- Etter sistehoppet tenkte jeg at dette klarer ikke Mario å straffe, men han var likevel litt bedre enn meg i dag, sa Bjarte Engen Vik til NTB.

Usikker

Engen Vik ble nummer fem i sprinten fredag, etter å ha gått først ut i langrennet. Han går fortsatt på pencillinkur etter en urinveisinfeksjon, og har ikke fått trent med langrennski på beina den siste uken. Han håper at fredagens langrenn var en god gjennomkjøring, og at det bør slå positivt ut foran søndagens dyst i langrennsløypa.

- Det blir mer normale forhold søndag. Nå kan jeg gå mitt eget løp og ikke bli så stresset som under sprinten. Avstanden ned til finnene er såpass stor at det bør holde til en plass på pallen denne gang, men jeg har også veldig lyst til å vinne, sa Engen Vik.

Myhre unntaket

Sitasjonen for de øvrige nordmennene, med ett unntak, ser ikke særlig lys ut. Trønderen Gard Myhre har et fint utgangspunkt med sin 15. plass etter hopprennet, men Byåsen-løperen er foreløpig litt for beskjeden på lengdene. Likevel, med rundt minuttet å hente inn på langt dårligere langrennsløpere har han store muligheter til å blande seg inn blant de seks beste. Med full klaff kanskje helt oppe på seierspallen.

De andre nordmennene var veldig beskjedne i hoppbakken. Halldor Skard jr. går ut som nummer 27, men har hele fem og et halvt minutt å ta inn på teten. Med Kristian Hammer på 31., Fred Børre Lundberg på 37., Knut Tore Apeland på 43., Jacob Gunnes på 45., og Trond Einar Elden på 47. plass må de satse på å komme blant de 20 beste.