Engen Vik det norske håpet

Rovaniemi (NTB-Geir Andreassen): Bjarte Engen Vik må nok en gang finne seg i at han er det norske håpet i kombinert. Etter dagens hopprenn skal han gå ut som andremann i langrennet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nordmannen har bare halvminuttet å hente inn på ledende Mario Stecher fra Østerrike, men foran søndagens løp er han litt usikker på langrennsformen.

Stecher og Engen Vik var i en klasse for seg i hopprennet. Nordmannen, som hadde et dårlig hopp i treningsomgangen med 79 meter, viste seg fra sin beste side da det gjaldt som mest.

Han hoppet 93 og 96,5 meter og ble bare straffet av den unge østerrikeren, som strekte seg til 94 og 98,5 meter i sine hopp.

- Etter sistehoppet tenkte jeg at dette klarer ikke Mario å straffe, men han var likevel litt bedre enn meg i dag, sa Bjarte Engen Vik til NTB.

Usikker

Engen Vik ble nummer fem i sprinten fredag, etter å ha gått først ut i langrennet. Han går fortsatt på pencillinkur etter en urinveisinfeksjon, og har ikke fått trent med langrennski på beina den siste uken. Han håper at fredagens langrenn var en god gjennomkjøring, og at det bør slå positivt ut foran søndagens dyst i langrennsløypa.

- Det blir mer normale forhold søndag. Nå kan jeg gå mitt eget løp og ikke bli så stresset som under sprinten. Avstanden ned til finnene er såpass stor at det bør holde til en plass på pallen denne gang, men jeg har også veldig lyst til å vinne, sa Engen Vik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer