Engen Vik er blitt enda bedre

De to siste sesongene har Bjarte Engen Vik (28) vunnet verdenscupen i kombinert. - Nå er målet mitt å bli sammenlagtvinner for tredje året på rad. Testresultatene gjør meg optimistisk. De har aldri vært bedre noen gang, sier Bjarte til Dagbladet.

Testene som kombinertgjengen gjennomførte forleden, viser at han har framgang både i spenst, hurtighet, styrke og bevegelighet.

- Vanligvis pleier jeg å ha bra testresultater på våren. At jeg slår rekordene mine i en periode jeg er stinn av trening, gjør situasjonen ekstra positiv, sier Bjarte Engen Vik.

Selvfølgelig vet han at gode tester ikke er ensbetydende med suksess i løype og bakke.

Treneren imponert

- Nå gjelder det å få teknikken til å stemme i hoppbakken. Men det er lettere å jobbe med tekniske ting når de fysiske ressursene er så bra, sier Bjarte.

Landslagssjef Jan Erik Aalbu er imponert, både over stå-på-viljen og testresultatene til kombinertkongen.

- Bjarte har gjort de samme testene siden han var 16 år, og har aldri hatt bedre resultater. Det forteller både om topp motivasjon og at han fortsatt er sulten, sier Jan Erik Aalbu til Dagbladet.

I vår vurderte Bjarte Engen Vik sterkt å gi seg som kombinertløper. Nå er han ikke bare i startgropa foran en ny sesong, han er også bedre forberedt enn noen gang.

- Det er spesielt gøy å vinne verdenscupen når det ikke er VM- eller OL-sesong, sier kombinertkongen fra Bardufoss om det store målet i vinter.

Aldri startet bedre

Bjarte Engen Vik har aldri startet bedre på snø enn i år. I sesongpremieren i Bardu sist helg var han nesten tre og et halvt minutt foran Knut Tore Apeland på andreplass. I hopprennet i Mobakken hadde han bare Jon Petter Sandaker foran seg på lista.

  • V-cupsprinten på Lillehammer søndag 5. desember er avlyst. Mandag kl. 12 blir det avgjort om v-cuppremieren neste helg lider samme skjebne, eller kan gå etter programmet.
  • V-cuphopprennet i den store OL-bakken neste søndag er reddet.