Engen Vik er Kollen-kongen

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Bjarte Engen Vik (29) er ikke fornøyd med årets sesong, men gårsdagens seier i Holmenkollen er et plaster på såret - og gir sjøltillit foran neste sesong.

- Det er godt å få til en skikkelig avslutning på sesongen, sier Bjarte etter sin femte Kollen-seier på rad! Bjarte satte seg to mål foran årets sesong: Seier i verdenscupen totalt og fem enkeltseirer. I dag kan han vinne seier nummer fem, men verdenscupen er kjørt. Den ble definitivt avgjort av Sampa Lajunen i går ettermiddag.

Neste sesong vil Bjarte ta tilbake tronen. Nest best er ikke godt nok for den norske kombinerteneren.

- Jeg har lært av årets sesong. Jeg kommer til å gjøre en del endringer med tanke på neste sesong. Det går på antall samlingsdøgn og treningsmetode, sier Bjarte til Dagbladet.

Per i dag er han fast bestemt på at VM-sesongen blir hans siste.

Nye impulser

Engen Vik skulle gjerne hatt med seg Jan Erik Aalbu videre som landslagssjef, men ser ikke bort fra at det kan være positivt med et skifte.

- Det kan være sunt med litt nye impulser, sier Bjarte.

Aalbu ga torsdag beskjed om at han gir seg etter denne sesongen.

I går var 29-åringen fra Bardufoss suveren. For første gang denne sesongen hadde Bjarte full klaff.

Fem på rad

- Sesongens klart beste konkurranse av meg. Jeg gjorde to meget gode skihopp og et bra langrenn, oppsummerer Bjarte.

Nordmannen gikk ut 16 sekunder bak vinneren av hopprennet, Jaakko Tallus. I mål var Bjarte nesten to minutter foran toer Sampa Lajunen. Bjarte tok dermed sin sjette seier i Kollen - hans femte på rad.

- Det er noe spesielt med Holmenkollen. Jeg liker bakken her veldig godt, og i motsetning til mange andre er jeg ofte i god form på slutten av sesongen.

FEM STRAKE: Bjarte Engen Vik vant sin femte strake seier i går