Engen Vik fornøyd med 2. plass

Bjarte Engen Vik startet kombinertsesongen med en andreplass i dag. Han gikk ut som nummer to, men avstanden fram til finnen Hannu Manninen var for stor til at langrennet ble spennende.

- Jeg gikk hardt ut for å unngå at Lodwick tok meg igjen, og etter det var det ingen vits å slite seg helt ut. Jeg er stort sett fornøyd med langrennet. Det er godt å få kommet i gang, sa Engen Vik til NTB.

Bardufoss-løperen vet hva han må forbedre for kutte ned avstanden til den suverene finnen. Forrige sesongs verdenscupvinner må finne tilbake til den gode følelsen i hoppbakken. Derfor gikk han ikke med på forslaget fra landslagssjefen om å ta fri mandag.

Etter gårsdagens hopprenn ble det snakket mye om de nye bindingene som finnene har tatt i bruk. Bindingen er lavere, og gjør at hopperen kan få et stødigere nedslag. Ifølge tester finnene har gjort, kan den lille revolusjonen på utstyrsfronten utgjøre ca. én meter i en K120-bakke.

- Vi har fått tak i de nye bindingene og noen av oss skal teste dem ut, men det blir ikke meg. Med den følelsen jeg har i bakken om dagen hadde det ikke hjulpet noe særlig med nye bindinger, sa OL-mesteren.

Langrennet var lite spennende med tanke på de tre første plassene. Manninen gikk ut 2.27 foran Engen Vik, som hadde amerikaneren Todd Lodwick 12 sekunder bak seg fra start. I mål var stillingen den samme. Den store spenningen knyttet seg til hvor høyt på resultatlisten Trond Einar Elden ville havne.

Fra startnummer 31 gikk han seg fram til en oppsiktsvekkende femteplass. Det er lenge siden Namdalseid-løperen har vært så nær en pallplassering. Halldor Skard jr. var tredje nordmann blant de ti beste med sin 10. plass. Han avanserte fra en delt 15. plass etter hopprennet. Rennebu-løperen Jacob Gunnes hadde tredje raskeste langrennstid og gikk seg opp fra 26. til 12. plass.

(NTB)