Engen Vik tilbake på toppen

Rovaniemi (NTB-Geir Andreassen): Bjarte Engen Vik er tilbake der han slapp i forrige sesong, nemlig på toppen av seierspallen. I dag vant han det andre rennet i verdenscupen i suveren stil.

- Etter det dårlige langrennet fredag var jeg ikke særlig optimistisk foran dette løpet. Jeg var usikker på formen etter penicillin-kuren. Men jeg gikk bevisst hardt ut for å ta igjen Mario Stecher. Etter et par kilometer skjønte jeg at kroppen fungerte som den skulle, sa Bjarte Engen Vik til NTB.

Nordmannen var nummer to etter hopprennet. På de to første kilometerene hentet han inn rundt halvparten av de 30 sekundene Stecher ledet med fra start, og ved tre kilometer tok han igjen østerrikeren. De to gikk sammen i tre kilometer før nordmannen satte inn det avgjørende rykket. Stecher klarte ikke å følge, og Engen Vik økte avstanden ytterligere inn mot mål.

Parademarsj

Siste del av løpet ble derfor en ren parademarsj for nordmannen. De jaktende løperne, med finnen Hannu Manninen i spissen, var hele tiden på betryggende avstand og måtte kjempe om den siste plassen på seierspallen. - Det var utrolig moro å vinne et løp så tidlig i sesongen. Nå er jeg med i verdenscupen for fullt. Det var en helt annen kropp oppå skiene mine i dag enn tilfellet var fredag, sa Engen Vik.

Fra tidligere sesonger er ikke sølvvinneren fra VM i Trondheim kjent for å være noen «julestjerne». Han har derimot vært helt i toppen mot slutten av sesongen. Hvor god skal han bli i OL i februar?

- Det ser utvilsomt veldig bra med tanke på Nagano. Selv om OL er hovedmålet denne sesongen, mener jeg at verdenscupen er like viktig. Men det er kanskje mer prestisje i et OL-gull, sa Engen Vik.

Bak suverene Engen Vik, var det også et annet lyspunkt i en ellers middelmådig verdenscupstart fra nordmennenes side.

Se opp!

Trønderen Gard Myhre gikk et sterkt langrenn og tok femteplassen. Det er personlig verdenscup-beste for hans del. Myhre hadde en sjetteplass fra Holmenkollen som beste plassering. Byåsen-løperen er utvilsomt en utøver som flere enn Engen Vik bør se opp for. Han har betydelig mer å hente i hoppbakken, og det eneste han klaget over søndag var litt dårlige ski.

- Jeg gikk et optimalt langrenn. Formen er god, og jeg følte at jeg kunne spa på med krefter mot slutten. Men jeg ble aldri kvitt han jeg gikk sammen med det meste av løpet. Christoph Eugen hadde mye bedre gli enn meg. Det var litt frustrerende, sa Myhre.

Med helgens femte- og førsteplass kan Engen Vik sette rundt 30 000 kroner (minus finsk skatt) inn på kontoen..