Engen Vik tilbake på toppen

Rovaniemi (NTB-Geir Andreassen): Bjarte Engen Vik er tilbake der han slapp i forrige sesong, nemlig på toppen av seierspallen. I dag vant han det andre rennet i verdenscupen i suveren stil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Etter det dårlige langrennet fredag var jeg ikke særlig optimistisk foran dette løpet. Jeg var usikker på formen etter penicillin-kuren. Men jeg gikk bevisst hardt ut for å ta igjen Mario Stecher. Etter et par kilometer skjønte jeg at kroppen fungerte som den skulle, sa Bjarte Engen Vik til NTB.

Nordmannen var nummer to etter hopprennet. På de to første kilometerene hentet han inn rundt halvparten av de 30 sekundene Stecher ledet med fra start, og ved tre kilometer tok han igjen østerrikeren. De to gikk sammen i tre kilometer før nordmannen satte inn det avgjørende rykket. Stecher klarte ikke å følge, og Engen Vik økte avstanden ytterligere inn mot mål.

Parademarsj

Siste del av løpet ble derfor en ren parademarsj for nordmannen. De jaktende løperne, med finnen Hannu Manninen i spissen, var hele tiden på betryggende avstand og måtte kjempe om den siste plassen på seierspallen. - Det var utrolig moro å vinne et løp så tidlig i sesongen. Nå er jeg med i verdenscupen for fullt. Det var en helt annen kropp oppå skiene mine i dag enn tilfellet var fredag, sa Engen Vik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer