Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Engen Vik vant hopprennet

Bjarte Engen Vik vant det kombinerte hopprennet i Holmenkollen med svev på 112,5 og 122 meter. Han fikk poengsummen 237,4.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den doble verdensmesteren fra Ramsau og verdenscuplederen leverte et beskjedent første hopp på 112,5 meter, men slo som vanlig til da det gjaldt som mest. Engen Vik går ut 29 sekunder foran japaneren Satoshi Mori. Likevel er det viktigste at avstanden ned til den hardeste utfordreren i verdenscupen, finnen Hannu Manninen, er på hele 1.32 minutt. Vinner Engen Vik lørdag vil han også forsvare fjorårets verdenscuptrofé.

- Sistehoppet var sånn som det skal være og sånn som jeg har hoppet på treningen. Førstehoppet var direkte dårlig, sa den suverene verdenscuplederen.

Favorittbakken

I går leverte han et beskjedent hopprenn i Falun. Da endte han som nummer fire på sprinten. Fredag var han tilbake for fullt i favorittbakken, hvor han har vunnet fire av de fem siste kombin ertrennene. I morgen skal han teste de nye løypene i Kollen for første gang, og han har sjansen til å vinne for femte gang.

- Jeg har ikke gått gjennom løypa ennå, men jeg skal i hvert fall få testet den før langrennet. Jeg hører at vi skal gå fire ganger 3,75 km. Helst hadde jeg sett at vi gikk tre ganger 5 km, sa Engen Vik. Han mente at det normalt bør gå mot sesongens åttende verdenscupseier.

Foran de to avsluttende rennene i Kollen lørdag og i Zakopane neste helg, er avstanden ned til Manninen på 213 poeng.

Lundberg tilbake

Gledelig i dag var de at Fred Børre Lundberg synes å ha funnet tilbake til gamle takter. Han endte på niendeplass i hopprennet, og går ut 1.46 bak Engen Vik. Det er en stund siden Lundberg var så nær toppen, og Bardu-løperen sikter seg mot en plass på pallen.

Kenneth Braaten på 19. og Lars Andreas Østvik på 20. plass bør også klare å gå seg oppover i feltet.

(NTB)

I STØTET: Bjarte Engen vik hoppet bakken ned, og går først ut i morgen.