Engene Thanderz tapte VM-kampen

Katharina Engene Thanderz (32) tapte VM-kampen mot Terri Harper på teknisk knockout.

GIKK PÅ TAP: Katharina Engen Thanderz tapte for britiske Terri Harper I VM-kampen i super fjærvekt kvinner lørdag kveld norsk tid. Foto: Mark Robinson / Matchroom Boxing / NTB
GIKK PÅ TAP: Katharina Engen Thanderz tapte for britiske Terri Harper I VM-kampen i super fjærvekt kvinner lørdag kveld norsk tid. Foto: Mark Robinson / Matchroom Boxing / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kan bli flere av dem framover, men lørdag kveld norsk tid var VM-møtet med britiske Terri Harper så langt den største kampen i Katharina Thanderz' (32) karriere.

Thanderz, som hadde gått ubeseiret i 13 kamper før kvelden, kunne blitt den andre norske kvinnelige verdensmesteren i historien. I potten lå nemlig to VM-belter - den ene av gjeveste sort fra forbundet WBC.

Men 32-åringen måtte se seg slått av Harper, som vant på teknisk knockout på det 48' sekundet av den neste siste runden.

Lagt ned solid treningsarbeid

Thanderz fortalte til Dagbladet før møtet at hun ikke har opplevd at pandemien har satt kjepper i hjulene for satsingen. Tvert om føler Thanderz, som bor i Spania, at hun har fått lagt ned et svært solid treningsarbeid under nedstengningen, fortalte hun.

På et tidspunkt var det straffbart å bevege seg utendørs om det ikke var av helt nødvendige formål, og Thanderz trente da hjemme i egen hage.

- Jeg visste at denne kampen ville komme før eller siden, og har trent med den i bakhodet veldig lenge. Jeg fikk vite om denne kampen i slutten av august, og det var perfekt tid når jeg allerede er i form fra før av. Jeg har ikke gått glipp av noe, til tross for situasjonen, sa Thanderz til Dagbladet før VM-møtet lørdag kveld norsk tid.

KAMPKLAR: Thanderz, her med idolet i bakgrunnen. Foto: Berit Roald / NTB
KAMPKLAR: Thanderz, her med idolet i bakgrunnen. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer

- Den største

Thanderz bor i Alfaz del Pi i Alicante-provinsen ikke langt fra der hun er oppvokst, bare noen minutters kjøretur unna den norske feriefavoritten Benidorm. Nå har hun signert en avtale med Betsson, som gir henne økonomisk stabilitet.

Før lørdagen betegnet Thanderz, døpt til Cecilia Brækhus' etterfølger, VM-møtet som den hittil største kampen i sin karriere.

Katharina Thanderz

Født: 29. juli 1988 (31).

Yrke: Profesjonell bokser.

Norsk statsborger. Bosatt i Spania.

Er ubeseiret i tretten kamper.

Aktuell: Kjemper for sin andre tittel 14. november.

- Det er den aller største. Det er to VM-belter på spill, og WBC er den viktigste organisasjonen. Det er en veldig, veldig viktig kamp, sa Thanderz til Dagbladet.

Hun fortsatte:

- Jeg har studert henne (Harper, red.anm.) veldig nøye helt siden jeg vant i Oslo i fjor.

Ser de sterke sidene

I tillegg sparret hun med finske Eva Wahlström før hennes møte med briten. Wahlström kunne dermed bli Thanderz' neste utfordrer om hun hadde slått Harper, men var likevel villig til å hjelpe. Også det hadde hjulpet henne i forberedelsene.

- Allerede da var jeg involvert i en oppkjøring rettet mot å slå Harper. Jeg liker best å fokusere på de sterke sidene ved en motstander, og Harper er lett på foten, har en bra teknikk, er veldig rask og er flink til å slå strake slag. Hun er også tålmodig, og det er en bra ting, sa Thanderz.

Dagbladet spurte om hun var villig til å røpe planen for å slå Harper, men det ville den norske proffbokseren holde tett til brystet.

- Jeg tror det er viktig å se for seg at motstanderen tropper opp som den beste versjonen av seg selv. Men jeg er overbevist om at jeg har det som skal til for å vinne kampen, sa Thanderz.

Etterfølger-stempelet

Thanderz er for lengst et kjent navn for norske boksefans. I 2017 tok hun EBU-beltet på norsk jord, og i fjor tok hun WBC-beltet i Oslo. Totalt har hun gått 13 kamper, og sikter nå på å gå ubeseiret også gjennom den 14.

Hun er for lengst utropt til å være boksedronninga Cecilia Brækhus' etterfølger.

- Er det et stempel du er glad for å ha, eller har du tenkt å kvitte deg med det?

- Det er et spørsmål jeg har fått mye. Mange artikler om meg har nevnt henne på et eller annet vis. Jeg er den første på lista av dem som ser opp til henne og synes hun er kjempekul å ha som forbilde. Men når det er sagt, er vi to helt forskjellige boksere med forskjellige egenskaper.

Thanderz fortsatte:

- Jeg vil bli kjent for de tingene jeg oppnår selv. Ikke fordi jeg synes merkelappen er noe negativt, men jeg vil jo bli husket og kjent for det jeg har oppnådd selv - og jobbet veldig hardt for.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer