Engeset fortsatt best i verden

Nytt toppløp av 18-åring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kristine Eikrem Engeset klarte 4.-plassen på 1500 meteren i Kassel i  kveld med 4.11,73. Hun er fortsatt beste junior i verden på distansen.

– Tiden Kristine oppnådde i Kassel onsdag kveld, ville holdt til den beste 1500 meteren i juniorklassen i Europa i 2006. Samtidig er det grunn til å nevne at det er den fjerde beste tiden i juniorklassen på 1500 meter i verden i år. Hun har selv bestetiden med 4.09,40 som hun klarte i Florø på lørdag. Dette betyr at Kristine Eikrem Engeset konsoliderte stillingen som verdens beste junior på 1500 meter, sa sportssjefen i friidrettsforbundet, Ketil Tømmernes til NTB.

Det var polske Sylwia Ejdys som gikk til topps i løpet med 4.07,48. Slovenske Sonja Roman ble toer med 4.08,89, mens britiske Susan Scott knep tredjeplassen foran Eikrem Engeset. Den britiske jenta løp inn til 4.11,28.

– Det var en løp med en veldig sterk og rask sisterunde, sa Tømmernes. Han la til at den tyske mesteren, Anjte Möldner, bare klarte femteplassen og ble slått av Eikrem Engeset med nesten tre sekunder. Det forteller litt om hvor sterkt den 19 år gamle norske junioren løp.

Ragnhild Kvarberg skulle også ha vært med i Kassel, men hun måtte melde forfall på grunn av sykdom. Susanne Wigene ga beskjed for noen dager siden at hun verken hadde form eller fart i kroppen til å være med på en tøff 1500 meter nå.

Eikrem Engeset kommer til å ta en liten konkurransepause på en drøy uke. Det neste for henne blir Bislett Games, der hun skal løpe 3000 meter hinder sammen med Karoline Bjerkeli Grøvdal.

(NTB)

NYTT GODT LØP: Kristine Eikrem Engeset noterte en ny god tid som junior.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer