Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

England-alarm: Ukjent gutt tok på seg drakt og trente med stjernene

Ønsket å bli et fenomen på internett.

FØRT VEKK: Fysioterapeut Gary Lewin viser vekk gutten som klarte å komme seg inn på Englands trening. Foto: NTB Scanpix
FØRT VEKK: Fysioterapeut Gary Lewin viser vekk gutten som klarte å komme seg inn på Englands trening. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det engelske fotballandslaget er rystet av en sikkerhetsskandale tre uker før EM starter. I går klarte en unggutt å ta seg inn på treninga i fullt England-utstyr, før han ble oppdaget og vist vekk.

The Sun og Daily Mail er blant avisene som beskriver episoden som en brist i sikkerheten. Det påpekes at dette skjer rett etter at Old Trafford ble rammet av bombefrykt søndag.

England trente på St. George's Park, anlegget til fotballforbundet i Staffordshire. Skrekken hadde vært at gutten var en terrorist som skjulte et bombebelte under drakten.

Besøkende Unggutten hadde klart å komme seg inn på området som en av de besøkende som skulle få overvære treninga og kanskje sikre seg en autograf og en selfie i etterkant. På et tidspunkt klarte han å ta seg inn på banen, der han forsøkte å bli med på treninga. Gutten ble oppdaget og vist vekk av fysioterapeut Gary Lewin.

Hendelsen bidrar til frykt for sikkerheten rundt det engelske laget. Enklere blir det ikke i Frankrike: Hos EMs vertsnasjon er myndigheter og politi på tå hev etter terroraksjoner de siste åra.

SIKKERHETSBRIST:  Unggutten ønsket å bli et fenomen på internett. Derfor løp han inn på Englands trening. Foto: NTB Scanpix
SIKKERHETSBRIST: Unggutten ønsket å bli et fenomen på internett. Derfor løp han inn på Englands trening. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Inntrengeren blir beskrevet som en fyr som ønsket å slå seg opp som et fenomen på internett og Twitter. Da han løp inn på banen, sto venner angivelig klare til å filme.

- Uakseptabelt Fysioterapeut Lewin oppdaget hva som skjedde, og ropte på gutten.

Angivelig hørte han ikke etter før han hadde sparket til en ball mot mål og bommet. Til slutt ble han tatt hånd om av sikkerhetspersonell.

Torsdag ettermiddag ble gutten identifisert som Harry Peak, en 18 år gammel radio-DJ. Han er sønn av et velstående Club Wembley-medlem. Det gir VIP-adgang til landslagsarenaen. Arbeidsgiveren sier ifølge Daily Mail at Peak har dratt det for langt og at han foreløpig er tatt av lufta.

- FA vil ta nødvendige grep etter den uakseptable oppførselen, skriver det engelske fotballforbundet i en pressemelding.

I SKUDDET:  Baneinntrengeren skjøt mot mål, men bommet. Foto: NTB Scanpix
I SKUDDET: Baneinntrengeren skjøt mot mål, men bommet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

EM starter 10. juni. Allerede nå er de ulike nasjonene i gang med forberedelsene. England skal ut i tre vennskapskamper mot Tyrkia (22. mai), Australia (27. mai) og Portugal (2. juni).

EM-FORBEREDELSER:  Trener Roy Hodgson har ikke alle spillerne tilgjengelig ennå, men Tottenhams Harry Kane var med på gårsdagens trening. Foto: NTB Scanpix
EM-FORBEREDELSER: Trener Roy Hodgson har ikke alle spillerne tilgjengelig ennå, men Tottenhams Harry Kane var med på gårsdagens trening. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!