England banket Tsjekkia etter Sterling-hattrick

England fikk en strålende start på EM-kvalifiseringen i fotball med hele 5-0 hjemme mot Tsjekkia. Raheem Sterling gjorde tre av målene.

HATTRICK: Raheem Sterling jubler for scoring i Englands 5-0-seier over Tsjekkia. Foto: Tim Ireland / AP / NTB scanpix
HATTRICK: Raheem Sterling jubler for scoring i Englands 5-0-seier over Tsjekkia. Foto: Tim Ireland / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Manchester City-stjernen var skikkelig giftig i flomlyset på Wembley. Han fikk nettsus på alle sine tre første skudd i kampen.

Sterling ga England ledelsen etter 24 minutter. Han styrte inn 1-0 på en ball fra Borussia Dortmunds stjerneskudd Jadon Sancho. Målet kom etter 25 pasninger innad i det engelske laget, og ti av elleve spillere var borti ballen før den havnet i nettet.

Sterling var også mannen som skaffet vertene straffe like før pause. Den satte Harry Kane kontrollert inn til 2-0.

Tsjekkia hadde ingenting å stille opp med mot «Three Lions». Sterling la på til 3-0 etter litt over en time, og sju minutter senere fullførte han sitt hattrick. Han ble dermed første engelske spiller til å klare den bedriften på Wembley siden Jermain Defoes måltrippel mot Bulgaria i september 2010, melder Opta.

På tampen styrte Tomás Kalas ballen i eget nett. Det skjedde etter at Tsjekkia-keeper Jirí Pavlenka hadde reddet et mesterlig skudd fra Chelseas stortalent Callum Hudson-Odoi. Sistnevnte ble fredag tidenes yngste engelskmann til å få sin første A-lagskamp. Rekorden lyder nå på 18 år og 135 dager.

Inntil fredag var det Duncan Edwards som hadde den da han debuterte i en alder av 18 år og 183 dager i april 1955. Tre år senere var han blant de omkomne i den tragiske flyulykken som rammet Manchster United i München 6. februar 1958.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer