Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

England beskylder tyske U21-spillere for rasisme

Mot Anton Ferdinand og Micah Richards.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Theo Walcott scoret to mål for Englands U21-lag borte mot Tyskland i går, og sikret plassen i sluttspillet i Nederland med 3-0 sammenlagt.

Men noe av gleden ble ødelagt av at engelske spillere skal ha opplevd rasisitisk hets. Denne gangen ikke fra tribunen, men fra motspillerne på banen.

West Hams Anton Ferdinand og Manchester Citys Micah Richards skal begge ha opplevd å bli kalt «aper» av tyske spillere, skriver The Sun.

Det engelske fotballforbundet (FA) vil nå at Uefa skal gripe inn.

- Vi tok opp saken med Uefa-representanten etter kampen, og vil kommunisere formelt med Uefa i løpet av de neste par dagene. Rasisme er en tak vi tar ekstremt alvorlig, og vi vil følge opp dette, sier en talsmann for FA.

Anton Ferdinand sier kun at saken er i forbundets hender, og at han ikke vil kommentere ytterligere.

I kveld spiller Englands a-landslag bortekamp mot Kroatia, hvor det på forhånd har vært snakket mye om frykt for rasisme på tribunene.

BLE HETSET: Anton Ferdinand (t.h.) skal ha vært av de engelske U21-spillerne som opplevde rasistisk hets under kampen mot Tyskland, her representert ved Stefan Kiessling. Foto: AP/Scanpix
BLE HETSET: Anton Ferdinand (t.h.) skal ha vært av de engelske U21-spillerne som opplevde rasistisk hets under kampen mot Tyskland, her representert ved Stefan Kiessling. Foto: AP/Scanpix Vis mer