- England ble ikke utsatt for juks

Putin jubler over russisk triumf i «tøff, men rettferdig kamp».

RETT FRA RUSSLAND: Statsminister Vladimir Putin tok turen til Zürich sporenstreks da Russland ble tildelt fotball-VM i 2018.Foto: SCANPIX/AP Photo/Anja Niedringhaus
RETT FRA RUSSLAND: Statsminister Vladimir Putin tok turen til Zürich sporenstreks da Russland ble tildelt fotball-VM i 2018.Foto: SCANPIX/AP Photo/Anja Niedringhaus Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ZÜRICH/OSLO (Dagbladet): I motsetning til da han engasjerte seg personlig i søknaden for å få vinter-OL til Sotsji i 2014, har Russlands statsminister Vladimir Putin holdt en langt lavere profil i prosessen som ledet til at Russland fikk i oppdrag av Fifa å arrangere fotball-VM i 2018.

Da Sepp Blatter kunngjorde eksekutivkomiteens beslutning, tok det imidlertid ikke lang tid før den mektige statslederen rekvirerte et privatfly som tok fløy ham til Fifa-hovedstaden Zürich i Sveits.

Torsdag kveld holdt Putin en pressekonferanse ved Fifa-hovedkvarteret der indignerte britiske journalister var mest på hugget under seansen.

Russland fikk nemlig tildelt mesterskapet på bekostning av blant annet England, som røk ut allerede i første avstemningsrunde etter å ha fått bare to av 22 stemmer.

Putin ville imidlertid ikke være med på at England var blitt utsatt for et komplott, på direkte spørsmål fra en engelsk journalist i salen.

- Nei, jeg tror ikke England ble utsatt for juks. Som dere vet, er England en fotballstormakt,  og i Russland er det mange tilhengere av fotballen deres generelt, og spillerne deres spesielt. England tapte, men vi ser fram til å være vertsskapet deres i 2018, og vil gjøre vårt beste for at de engelske spillerne skal ha muligheten til å realisere seg selv, sa Putin der han satt på podiet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer